Pirelli predstavlja svoje novitete

Više slika

Više slika

Kompanija Pirelli je lansirala dve inovacije tokom ovog meseca, dok su obe kreirane sa jedinstvenom svrhom na umu...

Novi dizajn guma i određeni sistemi, stvoreni su isključivo kako bi kupcima uvećali dostupno vozačko iskustvo, na putu i van njega.

Prva inovacija se zasniva na personalizaciji, a u nju spadaju gume koje proizvođač sada nudi u obojenim izdanjima svojih serija P Zero i Winter Sottozero, koje su inžinjeri brenda Pirelli morali da razviju od novih materijala i zaštitinih sistema, sa kojima su osigurali da boja bude vidljiva čak i posle dugotrajne upotrebe pneumatika.

Ove gume su dostupne za naručivanje i dolaze u veličinama od 19 inča ili više. Iako su plasirane u prestižnom segmentu prvih super/hiperautomobila, one će ipak biti produžetak premijum automobila takođe. Bazne boje uključuju crvenu, žutu, belu i srebrnu, odnosno boje koje pružaju izdržljivost zajedno sa zaštitom kreiranom od inovativnih materijala i barijera koje održavaju gustinu boje, izbegavajući njeno trošenje prilikom upotrebe.

Druga inovacija nazvana je Pirelli Connesso i predstavlja platformu integrisanu u P Zero i Winter Sottozero gume. Ovaj sistem komunicira sa vozačem putem aplikacije, pružajući mu vitalne informacije o tome kako pneumatik funkcioniše. Ovaj servis će biti lansiran ovog leta na američkom tržištu, praćen evropskim i dalekoistočnim premijerama.

Pirelli Connesso funkcioniše tako što je putem senzora utkan u gumu, spojen sa Cloud sistemom kompanije i aplikacijom namenjenom pametnim telefonima, dozvoljavajući korisnicima da komuniciraju sa njihovim gumama. Senzor meri pritisak, temperaturu, statički vertikalni teret i broj pređenih kilometara koji je prekrila svaka pojedinačna guma. Suprotno trenutnom sistemu koji prati pritisak u gumama, Pirelli Connesso radi onda kada je automobil u pokretu i onda kada je on parkiran.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group