Pininfarina Battista napokon testiran na trkačkoj stazi

Više slika

Više slika

Nazvan Battista po osnivaču kompanije, ovo nije samo prva kreacija Automobili Pininfarina brenda, već i najmoćniji proizvodni automobil koji potiče iz Italije.

EV hiperautomobil pokreće tehnologija koju je razvio hrvatski Rimac, a koja koristi individualne električne motore za svaki točak, sa kombinovanim izlazom snage od 1900 konjskuh snaga. Motore pokreće Rimac pakovanje baterija T oblika sa tečnim hlađenjem i 120 kWh, koji se nalazi odmah iza vozača na najnižoj mogućoj poziciji šasije, kako bi centar gravitacije bio što niži.

Posle dugo unapređivanja, Battista je sada napokon testiran na trkačkoj stazi, a bivši Formula 1 vozač, Nik Hedfil, došao je kao pomoć kako bi poboljšao, unapredio, ali i testirao ovo vozilo. Ovaj auto sada je napokon testiran u svom punom sjaju i rezultate i performanse koje je on pokazao, bili su zadivljujući.

Battista dostiže maksimalnu brzinu od 350 kilometara na čas, dok od nula do sto ubrzava za manje od dve sekunde. Od nula do 300 kilometara na čas, prema tvrdnjama Pininfarina brenda, Battista ubrzava za manje od 12 sekundi, dok sa punim baterijama ima prelazni opseg od oko 450 kilometara.

Po pitanju dizajna, prednji deo modela podseća nas dna Ferrari Sergio koncept, gde je zadnji deo dobio futuristički izgled zahvaljujući dugačkoj svetlosnoj traci ispod spojlera. Unutar kabine, kontrolna tabla ima tri digitalna ekrana okrenuta vozaču, koja kontrolišu sve funkcije i osobine. Kompanija će proizvesti samo 150 primeraka ovog električnog hipermodela, čija će proizvodnja početi u prvom delu 2020.godine

Pininfarina Battista će zvanično biti predstavljen na sajmu automobila u Ženevi u martu ove godine, kada ćemo saznati i kolika će njegova cena biti.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group