Picasso PS-01 – hiperautomobil iz Švajcarske

Tek smo nekoliko dana u 2021. godini, a švajcarska kompanija poznata kao Picasso Automotive predstavila je neverovatno remek delo. Novi automobil nazvan PS-01, lagan je i moćan, a po rečima proizvođača, pružiće neverovatan osećaj za volanom.

Superautomobil, koji je razvijen u Luganu u Švajcarskoj, zasnovan je na laganoj platformi koja uključuje zadnji podokvir od karbonskih vlakana. Pored toga, telo Picasso PS-01 modela je u potpunosti napravljeno od ugljeničnih vlakana, što znači da automobil naginje vagu na samo 900 kg.

Najavne slike prikazuju leteću karoseriju sa izraženim zadnjim lukovima i velikim zadnjim krilom od karbonskih vlakana. Takođe možemo videti dvostruke izduvne cevi, podebljani difuzor i krovnu kašiku koja hladi motor na sredini.

Brend još nije objavio detalje o motoru, ali se pretpostavlja da ima oblik dvostrukog turbopunjača V6 iz i snagu oko 600 KS.

Nije objavljena nijedna slika unutrašnjosti, ali jedna fotografija pokazuje da će automobil imati tanka sedišta i niski položaj sedenja.

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group