Peugeot e-Partner - Električni komercijalni model dobrih karakteristika

Više slika

Više slika

Pridružujući se svima onima koji su sa oduševljenjem dočekali novi Peugeot e-Partner, možemo potvrditi njegovu zvaničnu Evropsku premijeru...

Novo električno lako komercijalno vozilo francuskog proizvođača, bazirano je na EMP2 modularnoj platformi i koristi električni motor dobar za 134 ks i 260 Nm obrtnog momenta, dok je za njegovo napajanje zadužena litijum jonska baterija od 50 kWh.

Pežo tvrdi da njegovo električno LKV može ubrzati do stotke iz mesta za 11,2 sekunde i dostići maksimalnu brzinu od 129 km/h, donoseći prelazni opseg od 275 kilometara u jednom WLTP ciklusu. Baterija novog modela može biti napunjena do kraja za pet sati putem 11 kW punjača, ili do osamdeset procenata za trideset minuta na 100 kW stanici. Ovaj model dostupan je sa dva tipa punjača, 7,4 kW monofaznim i opcionim 11 kW trofaznim.

Vozači novih modela mogu izabrati između tri moda, nazvana Eco, Normal i Power, sa maksimalnom izlaznom snagom i obrtnim momentom u poslednjem. Eco dolazi sa 80 sk i 190 Nm, a Normal omogućuje 107 ks i 210 Nm obrtnog momenta. Dva moda kočenja, Moderate i Augmentet, takođe su dostupni, dok poslednji maksimalno koristi povratnu kočionu energiju.  

Sa maksimalnim tovarnim kapacitetom od osamsto kilograma i vučnim kapacitetom od 750 kilograma, ePartner nudi dve verzije šasija, 4,4 metra dugački model kao Standard verziju i 4,75 metara u Long varijanti. Novi model dostupan je u Professional i Asphalt varijacijama, od kojih poslednja može biti transportna kombi verzija sa sedištima za pet putnika.

ePartner poseduje posebno prilagođene i-Cockpit, e-Toggle kontrole, koje vozačima omogućuju promenu između Park, Reverse, Neutral i Drive brzina, kao i posebne prekidače za sva tri moda vožnje. On takođe, dolazi sa satelitskom navigacijom, praćenom upozorenjima na saobraćajne gužve u realnom vremenu, termalnim predpodešavanjem putem displeja osetljivog na dodir, ili posebne aplikacije za pametne telefone, kao i poboljšanim sistemom za bezbednost pešaka.

Peugeot će na evropsko tržište izbaciti ePartner kasnije ove godine, dok će se na ostrvu pojaviti od novembra meseca.

N.Đ.

Izvor: Carscoops

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group