Peugeot 308 stiže 2020. sa GT i GTi elektrifikovanim serijama

Više slika

Više slika

Lansiran pre pet i redizajniran prošle godine, trenutni model Peugeot 308, bez ikakve sumnje, broji svoje poslednje dane...

Francuski brend već je pripremio njegovu zamenu, koja će, prema svemu sudeći, stići na tržište početkom sledeće decenije, u dva stila karoserije - karavan i sedan. Sledeći 308 biće inspirisan modelima 3008 i 508, štaviše, on će pored svega dobiti i nešto oštriju liniju krova i sportski izgled.

Ispod karoserije, kompaktni automobil će biti opremljen evolutivnom EMP2 platformom. Što se tiče linije motora, ona će prema očekivanjima uključiti nekoliko benzinskih jedinica, zajedno sa mogućim 1,5 litara velikim BlueHDi dizelašima. Vrhunske varijante biće uparene sa osmostepenim automatskim menjačima, dok će nešto niže linije najverovatnije biti opremljene manualnim transmisijama.

Za predstojeći 308 GT, kompanija planira da doda njegove hibridne verzije takođe, odnosno benzinsku jedinicu uparenu sa električnim motorom. Obe jediince će svu snagu slati na prednju osovinu, a zajedno će proizvoditi oko 220 ks.

Zahvaljujući redizajniranoj arhitekturi, nova 308 generacija biće dosta veća od trenutne. Nekoliko centimetara biće dodato njegovoj dužini, dok bi i baza točkova takođe, trebalo da bude nešto bolja i ponudi veći prostor za noge na zadnjem putničkom delu.

Tehničke karakteristike navodno će uključivati drugi nivo autonomnih sistema, koji omogućuju automobilu da se kreće napred i stane sam u saobraćajnim gužvama, na primer. Pored toga, u ponudi će se naći redizajnirani Park Assist sistem autonomnog kočenja.

Francuski izvori navode da će sledeća generacija modela Peugeot 308 verovatno biti predstvljena na ženevskom sajmu automobila, Geneva Motor Show, 2020. godine, pre nego što startuje sa prodajom tokom jeseni iste godine. Cene će startovati oko 21.000 evra na domaćem tržištu, što je nešto više od novog Renault Megane modela.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group