Lamborghini Miura - pedeseti rođendan legende

Više slika

Više slika

Kako bi proslavio svoj veliki jubilej, Lamborghini je izvezao svoja dva muzejska modela Miuras na deo italianskog auto - puta koji se proslavio otvarajućom scenom filma The Italian Job iz 1969.godine.

Dve Miuras mašine dolaze iz oficialnog muzeja kompanije, smeštenog u glavnom štabu proizvođača u Italiji, i odvezene su na Prolaz Svetog Bernanda, koji se nalazi na granici sa Švajcarskom.

Čitava proslava nije vezana za film iz 1969.godine i Majklom Kejnom u glavnoj ulozi, umesto toga ona predstavlja godišnju komemoraciju kompanije Lamborghini i proslavu pedesetog rođendana modela Miura. Iako bi mnogi očekivali da iz jednog od automobila izađe ser Majkl, njima su zapravo upravljali njihovi oci i tvorci lično: Inžinjer Đan Paulo Stanzani, zajedno sa dizajnerom Marselom Gandinijem iz Carrozzeria Bertone.

Sada deluje da su kriterijumi postavljeni veoma visoko sledećem vlasniku istog Lamborghini Miura, koji je korišćen u originalnom filmu i ponovio istu tu scenu tokom ovog velikog jubileja.

Lamborghini je izjavio da je događaj omogućen serijom posebnih proslava između Anasa, službe italijanske vlade za održavanje puteva, državnog sektora za izgradnju i Polizia Stradale - saobraćajne policije ove zemlje. Put kojim su ikone ponovo provozane predstavlja državnu magistralu 27 i poseduje neke od najlegendarnijih ukosnih krivina koje se mogu naći na drumovima  italijanskih Alpia.

Foto: Top Gear

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group