Sport Turismo - savršenstvo među karavanima

Više slika

Više slika

U bilo kom pravcu da krenete, nekako se uvek vratite u Nemačku, makar onda kada je svet automobilizma u pitanju i proslavljeni nemački proizvođači koji njime vladaju...

Predstavljen pre nekoliko dana na ženevskom sajmu automobila, Porsche Panamera Sport Turismo dolazi kao pravo osveženje iz bilo kog ugla da ga pogledate i gotovo je identičan konceptu koji je prvi put prikazan davne 2012. godine. Naravno da je ovaj model daleko praktičniji i poseduje više stila koji je dodao drugoj generaciji porodice Panamera, ali ko bi zbog toga mogao da okrivi kompaniju Porsche.

Na svu sreću, razlike između novog modela Sport Turismo i standardnog Panamera automobila mogu biti veoma lako uočene i među njima se nalaze duža linija krova, koja nudi uvećan prostor za glave putnika na zadnjoj klupi, dok „Shooting Brake“ stil nudi veliku prtljažni prostor. Još jedna lepa vest je da svi kupci ove luksuzne zverke od sada na zadnjim sedištima mogu smestiti troje putnika.

Aktivni spojler na zadnjem delu, predstavlja još jedan veoma zanimljiv element, koji može biti aktiviran u tri različita modusa, u zavisnosti od brzine i vozačke postavke u kojoj se automobil kreće. Svi ljudi koji zaista vole ideju kompanije Porsche o luksuznom karavanu, moraju znati da će Porsche Panamera Sport Turismo biti dostupan u tri različite varijante - Panamera 4, Panamera 4S, Panamera 4S Dizel, Panamera 4 E-Hibrid i Panamera Turbo.

Poslednji benifitira od 542 konjske snage koje dolaze iz četvorolitarskog V8 motora duplih turbina, dok se ostatak družine mora zadovoljiti sa opsegom od 325 i 456 konjića. Ulazni nivo modela Panamera 4 Sport Turismo koštaće ne manje od 97.557 evra, dok će vrhunska linija opsega udarati u plafon sa cifrom od 158.604 evra. Potencijalni kupci će morati da sačekaju sledeću godinu kako bi mogli po prvi put da provozaju svoje nove automobile.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group