PAGANI ZONDA SA 740 ks

Ekskluzivna mašina, proizvedena od strane italijanskog proizvođača luksuznih automobila Horacio Pagani-ja, pokazuje kako se umetnost i inženjering spajaju u jedno kada je u pitanju model Zonda Cinique Roadster...

Ujedno i jedan od deset najskupljih automobila današnjice. Pagani, proizvođač luksuznih automobila, koji inače koristi Mercedesova postrojenja za izradu svojih automobila, 2009. godine “izbacio” je roadster verziju Zonda R modela, koja je nažalost ograničena na samo 5 automobila. Sa cenom nepristupačnom običnim smrtnicima (1.85 miliona dolara po komadu) i sjajnim performansama, ponosni vlasnik može da uživa u jedinstvenom doživljaju vožnje ovog lepotana. Moderan i interesantan dizajn i mala težina super automobila doprineli su udobnijoj vožnji i boljem iskorišćavanju Zondinih karakteristika.

Šasija od karbon titanijuma je redizajnirana zbog elementa „skidajućeg“ krova koji se nalazi u prednjem delu automobila, dok se pozadi nalazi Mercedes-ov AMG V12 motor sa već poznatim Zondinim titanijumskim vešanjem i izduvnicima koji su obloženi keramikom. Unutrašnjost automobila je u koži, a tu se takođe nalazi i robotizovani 6-ostepeni manuelni menjač.

Moderni Pagani Roadster poseduje 740 konja i ručno izrađen AMG V12 motor sa dvostrukim turbo ubrizgavanjem koji omogućava ovom sjajnom automobilu da za 3.4 sekunde dostigne brzinu od 100km/h, a brzinu od 200km/h za nešto manje od deset sekundi. Međutim to nije granica mogućnosti ove mašine, pošto razvija brzinu od 350km/h, što ga čini jednim od najbržih super automobila na svetu. Gde god da se odlučite za opušteno krstarenje Cinique Roadster-om, da li će to biti u brdima Toskane, poseta Firenci, neki drugi predeli Italije, pa čak i poseta F1 staze u Monci, ovaj jedinstveni dragulj će vas u svakom trenutku nagraditi udobnom vožnjom, sa njegovim sjajnim performansama i jednostavnim upravljačkim funkcijama, kako na trkačkoj stazi tako i na običnom putu.

Kao što je već spomenuto, postoji 5 modela, a svaki model zasebno košta 1.85 miliona dolara, što ovaj super automobil čini prestižnim i ekskluzivnim u svetu automobilskih zaljubljenika.

Autor teksta: Aleksandar MILUROVIĆ

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group