Pagani Zonda HP poseduje snagu kao Huayra BC automobil

Više slika

Više slika

Kompanija Pagani zaustavila je dah svetske automobilske javnosti na Pebl Biču prilikom predstavljanja ograničene serije Zonda HP Barchetta.

Sada posedujemo nešto dodatnih informacija o ovom predivnom modelu superautomobila. Top Gear tvrdi da poseduje zvanične informacije o tome da Barchetta poseduje 789 ks, što je identična cifra modelima Huayra BC i 30 ks više od serije Zonda 760.

Dodatno, ova publikacija tvrdi da zonda HP Barchetta verovatno koristi identičan AMG V12 twin-turbo motor zapremine šest litara, kao i BC. Međutim, mi imamo pravo da se ne slažemo sa tim. Jedan pogled na bilo koji video jednog od tri modela Zonda sa Pebl Biča, jasno govori o tome da se ispod haube nalazi poznati V12 agregat zapremine 7,3 litara, koji je, zahvavljujući usavršenom izduvnom sistemu, glasniji nego ikada.

Sa druge strane, lako smo došli do informacija da je Barchetta opremljen šestostepenom manualnom transmisijom, samostalnim mehaničkim diferencijalom i zadjom vučom. Ohlins amortizeri i vešanje automobila i nezavisne viljuške na sva četiri točka predstavljaju slične komponente kao kod BC varijante.

Sa novim dizajnom prednjeg vetrobranskog stakla, poslednji i finalni Zonda, ne poseduje krov, čan ni platnenu varijantu, tako da je bolje da njegov vlasnik bude siguran da nikada ne izlazi napolje po kiši.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group