Pagani Huayra Tricolore je sperman da poleti

Više slika

Više slika

Novi hiperautomobil dolazi sa cenom od 6.75 miliona dolara...

Pagani Huayra je verovatno najegzotičniji i najmoćniji hiperautomobil u Italiji, a sada je ova neverovatno retka mašina obukla novo odelo u znak poštovanja „Frecce Tricolori“, najvećoj svetskoj patroli za pilotiranje.

Pagani Huayra Tricolore, ovaj hiper automobil proslavlja 60. godišnjicu vazduhoplovne patrole sa svom ekstravagancijom i preciznošću koju tim prikazuje u svojim vazdušnim vratolomijama koje prkose smrti.

Treba da budu izrađena samo tri modela Tricolore, a svaki će imati izloženo telo plavih karbonskih vlakana sa trobojnom šemom italijanske zastave. Detalji vazduhoplovnog dizajna dolaze u obliku njegovog zadnjeg krila koje je inspirisano repnim rebrima aviona, njegovim turbinskim točkovima i upotrebom aluminijumskih gredica iznutra i spolja.

Pagani je modernizovao dizajn automobila novim prednjim razdelnikom i zadnjim difuzorom koji pomažu u protoku vazduha, ali i stabilnosti i prijanjanju. Najuzbudljiviji deo je, naravno, motor.

Napajanje dolazi iz V12 motora koji je razvio Mercedes-AMG i proizvodi 840 ks i 1.100 Nm obrtnog momenta, što i više nego dovoljno s obzirom da je auto težak samo 1270 kg. Kao rezultat, može se očekivati da će vreme od 0 do 100 km/h postizazi za oko tri sekunde.

Ograničen na tri primerka, Pagani Huayra Tricolore koštaće 6.75 miliona dolara pre oporezivanja.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group