Pagani Huayra Imola – auto sa cenom od 5.4 miliona dolara

Više slika

Više slika

Pagani je predstavio svoj najnoviji ultra-ekskluzivni limitirani proizvod, specijalno izdanje hiper-automobila zasnovan na Huayri, koji ima odlike da postane najmoćniji drumski automobil ikad napravljen.

Pagani Huaira Imola je nazvan po jednoj od najznačajnijih trkačkih staza na svetu - stazi Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari koja se nalazi u Imoli,  u Italiji. Iako je Pagani tiho najavio Imolu još u septembru 2019. godine kada je prvi automobil isporučen njegovom vlasniku, proizvođač automobila je sada objavio ključne informacije o specifikacijama hiper-automobila, uz službene fotografije i video. Pagani Huayra Imola će takođe prvi put javno biti predstavljena sledećeg meseca na Sajmu automobila u Ženevi.

Imolu pokreće isti twin-turbo 6.0-litarski V12 motor koji se nalazi u običnoj Huayri, a koji je Mercedes-AMG razvio posebno za Pagani. Međutim, motor je podešen u Imoli kako bi se postiglo zapanjujućih 827 konjskih snaga i obrtni momenat od 811 funti, što ga čini najmoćnijim Pagani vozilom ikada.

Snaga se šalje na zadnje točkove putem sedmostepenog sekvencijalnog menjača koji je razvio specijalista za moto sport Kstrac. Karoserija sa intenzivnim karbonskim vlaknima takođe sadrži dodate aero elemente, uključujući spojler za krov.

Pagani Huaira Imola je ograničena na samo 5 primera i svaki od njih ima cenu od 5 miliona evra (5,41 miliona dolara).

Foto:luxurylaunches.com

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group