Pagani Huayra BC Roadster donosi nesvakidašnji dizajn

Više slika

Više slika

Novi Pagani Huayra model uskoro će se pridružiti postojećoj postavci, a za njega možemo očekivati da postane najagresivniji i najbrži automobil kompanije do danas...

Nazvan Huayra BC Roadster, novi model će posedovati najbolje komponente BC Coupe linije, izuzetno laganu konstrukciju i napredne tehnologije Huayra Roadster varijante. Maskirani prototip nedavno je uslikan tokom testiranja na neutvrđenoj lokaciji i trkačkoj stazi, a deluje podjednako ludo kao što možemo očekivati, iz bilo kog ugla.

Na zadnjem delu, BC Roadster posedovaće gotovo identilčnu karbonsku karoseriju, koju možemo videti na Coupe liniji, istovremeno donoseći i nešto agresivniji zadnji difuzor. Iz nekoliko špijunskih fotografija, takođe možemo saznati da italijanski hiperautomobil koristi tvrdi pokretni krov, koji dolazi opremljen sa dva aerodinamična dela lepka koji pomažu modelu da bolje seče vazduh.

Nekoliko prethodnih špijunskih snimaka otkrili su da BC Roadster poseduje daleko šire splitere i prednji deo, baš kao i Coupe verzija. Sa svim ovim na umu, veoma je lako da potpuno novi BC Roadster bude lakši od BC Coupe, što dodatno znači smanjivanje kilograma ispod sadašnjih 1.199.

Baš kao i BC Coupe, Pagani će svoj novi BC Roadster opremiti redizajniranim šestolitarskim V12 motorom sa dve turbine, dobijenim od strane Mercedes-AMG izvora. Cifre ovih jedinica kreću se oko 800 ks, što samo može aludirati dalje na to da se ovde radi o apsolutnom čudovištu.

Proizvodnja Pagani Huayra BC Roadster automobila navodno će biti ograničena na svega dvadeset jedinica, a baš kao i u slučaju BC Coupe modela, većina njih biće personalizovana prema željama vlasnika, a ovakva mogućnost predstavlja zaštitni znak svih brendova koji proizvode veoma ograničene linije egzotičnih automobila.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group