Pagani Codalunga - Novo remek delo dugog repa italijanskog brenda

Pagaini predstavlja ultimativni brend za sve ljude koji poseduju sve najbolje modele kompanija Ferrari, Lamborghini, Maserati ili Mclaren i služi kao ultra-luksuzna marka za najizbirljivije vozače, koji žele da poseduju nešto zaista specijalno...

Pre nekoliko dana, brend koji se bavi izgradnjom egzotičnih hiperautomobila predstavio je svoje poslednje delo, model Huayra Codalunga, predivnu mašinu koja predstavlja varijaciju Huayra Coupe modela koja dolazi sa dugim repom.  

Tokom 2018. godine, kolekcionari kompanije Pagani zamolili su njenog osnivača i direktora dizajna, Horacija Paganija, da kreira verziju njihovog omiljenog hiperautomobila sa dugim repom. Huayra Codalunga predstavlja rezultat ove molbe i svega pet jedinica ove specijalne serije biće kreirano.

Dva klijenta koja će dobiti prve dve mašine aktivno su bila uključena u njihovu proizvodnju i dizajn, radeći zajedno sa Pagani Grandi Complicazioni, rebrendiranom Special Projects divizijom, na svemu novome što kompanija može da ponudi i kreiranju predivnih četvorotočkaša unikatne lepote i karateristika. Ovaj model dizajniran je posebno do tančina i najsitnijih detalja, osvežavajući pricipe Leonarda Davinčija, istovremeno preuzimajući inspiraciju iz umetničkih dela i nauke, stvarajući izvanrednu harmoniju između njih.

Po pitanju onoga što je vezano za performanse, važno je naglasiti da se za pokretanje novih modela ispod njihovog dugog repa krije poznati V12 motor kompanije, dobar za 840 ks i 1.100 Nm obrtnog momenta, koje šalje na zadnje točkove. Za predivnu pesmu zadužen je prepoznatljivi izduvni sistem kompanije sa četiri izduvne grane, ovoga puta kreiran od titanijuma zbog akcentovanja note motora i redukcije težine automobila.

Čitav proces dizajniranja novog modela centrirao se oko smanjenja njegove kilaže, što je rezultiralo stvaranjem ulično legane mašine sa svega 1.280 kilograma. Nekoliko ovih dizajnerskih rešenja odnosila su se na usavršavanje aerodinamike, tako da Huayra Codalunga obećava savršene performanse i uživanje u vožnji. Za savršenstvo koje možete videti u našoj galeriji iznad potrebno je izdvojiti 6.817.835 evra, tako da su fotografije predivnog automobila definitivno nešto što će većina nas ikada u svom životu od njega i videti.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group