Ovo je novi Cooper

Mini je predstavio studijski model Vision, a u osnovi je reč o najavi stylinga nove generacije modela Cooper koji će se na tržištu pojaviti sledeće godine... 



Kako smo do sada već i navikli novi Cooper će, prema Visionu, dizajnerski biti evolucija prethodnog modela. Dakle, vrlo simpatična mešavina raznih modernih i retro elemenata. 

Prednjim krajem dominiraju poznata svetla sa šestougaonom maskom motora i svetlima za maglu. Prednja svetla su opremljena sa LED tehnologijom. Takođe tu je dinamičniji prednji branik sa središnjim i bočnim otvorima za hlađenje.

Bočne linije također djeluju dinamičnije, a zadnji kraj se može pohvaliti dorađenim svetlima, krovnim spojlerom i središnje smeštenim ispuhom sa dve cevi.

Unutrašnjost automobila je nešto udaljenija od proizvodne verzije. U svakom slučaju od konačnog modela možemo očekivati bogatu sigurnosnu i zabavnu opremu što priliči premium automobilu.

Na kraju dodajmo da će se novi Mini bazirati na novoj BMW-ovoj platformi, na kojoj će se bazirati i bavarski modeli sa prednjim pogonom, a osnovu će činiti novi 1,5 3-cilindrični motori koji će se vremenom pojaviti i u automobilima s BMW-ovom značkom. 

O.R.


Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group