Ovo je najveći privatni avion na svetu

Gulfstream lansira svoj novi privatni avion, G700, koji nudi znatno više prostora u svojoj kabini…

Iako na papiru tih dodatnih deset stopa prostora u odnosu na prethodnika, G650, deluju kao prava sitnica, u stvarnosti, stvari su sasvim drugačije. Avion je dobio svoju novu spavaću sobu, koja dolazi sa privatnim kupatilom i dolazi kao ultimativna pogodnost privatnog aviona. U ovom modelu, koji se smatra najvećim privatnim avionom sveta, spavaća soba kreirana je kao skrovište, koje nudi veličanstveni krevet koji se aktivira pritiskom na jedno dugme, koje takođe automatski kontroliše osvetljenje i zasenu prozora. U nežno osvetljenoj spavaćoj sobi, putnici ovog aviona mogu uživati u podjednako nežnoj muzici, zbog čega će ih ambijent više podsetiti na apartman luksuznog hotela nego na privatni avion.

Veličanstvena kabina ovog novog aviona u sebi krije male, pametne detalje, kao i posvećenost biogorivu, koje koriste Rolls-Royce Pearl 700 motori nove generacije. Senzibilitet enterijera ovog aviona vidljiv je na sve strane, sa veličanstvenim oblinama koje su prijatne za oko, kao i infuzijom prirodne svetlosti koja nudi nešto sasvim novo i posebno.

Avion je podeljen u pet zona, koje su odevene u kesten, sa detaljima od crnog abonosa, dok ovaln i prozori daju priliku za uživanje u veličanstvenom pogledu i propuštaju sasvim dovoljno prirodne svetlosti. U prednjem delu aviona, nalazi se kuhinja obučena u Casablanca mermer, a akcentovana je crno obojenim ormarićima i ložom koja je obložena kožom, zbog koje izgleda zaista elegantno.

Dugačko kuhinjsko ostrvo u kombinaciji sa sudoperom od nerđajućeg čelika obezbeđuju izvanredni radni prostor, zajedno sa izobiljem skladišnih jedinica, konvencionalnom rernom i mikrotalasnom pećnicom. Ovo takođe može vrlo lako biti i prvi privatni avion u koji vlasnici mogu dovesti svoje privatne kuvare, koji će im na licu mesta pripremiti omiljena jela.

Zona sa šest sedišta sa lakoćom se transformiše u trpezarijski prostor, dok G700 ima još nekoliko kečeva u svom rukavu. U intarziji drveta koje stvara trpezarijski sto nalazi se automatski punjač za mobilni telefon, dok se brojni slični tehnološki detalji nalaze i u ostatku enterijera.

U zoni za zabavu nalazi se ekran od 43 inča koji je inače spakovan u kredenac, dok se svetlost i prozori automatski stišavaju po njegovoj aktivaciji. Zvučnici su odsutni iz ovog dizajna, dok je surround sound projektovan transduktorima koji su skriveni iza zidnih panela.

Sa cenom od 75 miliona dolara, ovaj avion će vam ponuditi sve što ste ikada poželeli, ali i mnogo više od toga, postajući pritom, vaše jedinstveno skrovište na nebu.

Lux Life

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2020. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group