Ove godine stiže hardcore Ferrari 488 GTO

Više slika

Više slika

Kao da svaka linija superautomobila kompanije Ferrari nije tvrdokorna dovoljno za svakoga od nas, italijanski proizvođač nastavlja da iznenađuje novim planovima...

Prema navodima, kompanija Ferrari priprema se za plasiranje supersportske verzije svog 488 GTB automobila, koji će izaći na tržište tokom ove godine, a ove poslednje informacije došle su iz proverenog ivora bliskog kompaniji.

Uvaženi svetski mediji preneli su ove vesti, koje nam predstavljaju “488 Special Series Coupe” smešten između modela italijanskog brenda planiranih za ovu godinu, pripremljenim zajedno sa sertifikatima izdatim od strane California Air Resources odbora u Americi.

Misteriozni novi model listovan je zajedno sa postojećim 488 GTB, 488 Spider, GTC4Lusso T i California T modelima, koji je do tada nakratko zamenjen serijom Portofino, a svi oni su napajani različitim verzijama identičnog višestruko nagrađivanog twin-turbo V8 motora zapremine 3,9 litara, uparenih sa sedmostepenom transmisijom duplog kvačila.

Pošto će biti daleko od standardnih specifikacija ove mašine, sve naznake upućuju da će novi model predstavljati daleko najžešću varijantu V8 superautomobila fabrike u Maranelu, koja će pratiti stope serija kao što su 360 Challenge Stradale, 430 Scuderia i 458 Speciale. Za sada nije donešena konačna odluka po pitanju imena ovog automobila, ali sa određenom slobodom možemo tvdriti da GTO bez ikakvog iznenađenja može dobiti čast, posebno ako imamo u vidu prethodne 599, 288 i 250 modele.

Kako god da bude nazvan, svaka opklada vezana za njegov debi može biti postavljena na ženevski sajam automobila u martu. Sa druge strane, nešto na šta svakako možemo računati jeste da će novi 488 posedovati više snage i čvršće sportsko vešanje, u sličnom maniru kao i Lamborghini Huracan Performante ili Porsche 911 GT2 RS, koji su se već dokazali oko Nirnburgringa.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group