OTKRIVEN RENAULT CAPTUR

Nakon nedavnog teasera, Renault je konačno u potpunosti otkrio serijsku verziju Captura. 

Kao što se i očekivalo, automobil je baziran na četvrtoj generaciji Clia i uopšte ne liči na koncept prikazan prošle godine na autoshowu u Ženevi.

Vozilo je dugačko 4.120mm, odnosno 15 mm je kraće od Nissan Jukea koji takođe koristi 'B' platformu, inače proizvod saradnje Nissana i Renaulta. Iako nije tako upečatljiv kao spomenuti koncept, serijski Captur ima relativno privlačan dizajn koji se ističe strmim vetrobranom i dvobojnom karoserijom. Robusniji je od Clia IV zahvaljujući višem podvozju, većim točkovima i štitnicima. Renault obećava da će model imati modularnu unutrašnjost poput MPV-a sa mnogo prtljažnog prostora.

Opcije motora biće prenete iz Clia, uključivaće 0.9-litarsku 3-cilindričnu turbo jedinicu od 89 KS i 1.5-litarski turbodizel agregat iste snage, čija će emisija CO2 iznositi 96g/km. Svečana premijera biće održana na autoshowu u Ženevi.

A.N.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group