Ostvareno proročanstvo, ispunjeno obećanje: Rolls-Royce najavljuje svoj prvi sasvim električni model

Rolls Royce brend upravo je podelio sa svim svojim fanovima da će veoma brzo započeti sa uličnim testiranjem svog prvog sasvim električnog automobila…

Torsten Miler-Otvos, CEO čuvenog brenda, izjavio je: “Danas je najvažniji dan u istoriji Rolls Royce Motor Cars od 4. maja 1904. godine. Tog dana, naši osnivači, Čarls Rols i ser Henri Rojs su se po prvi put sastali i odlučili da kreiraju ‘najbolje motorno vozilo sveta’. Koristeći najnapredniju tehnologiju koja im je tada bila dostupna, koristivši svoje izuzetne inžinjerske umove, ova dva pionira su uzdigla rane  automobile sa motorima unutrašnjeg sagorevanja i pretvorili ih iz bučnih, neudobnih i osnovnih sredstava prevoza u nešto sasvim drugačije.

Automobili koje su oni kreirali, svetu su ponudili istinsko luksuzno iskustvo i Rolls Royce postavili na ultimativni pijedestal koji okupira i dan danas. Brend je nastavio da definiše najbolje u segmentu vozila sa motorima unutrašnjeg sagorevanja duže od jednog veka. Danas, 117 godina kasnije, sa ponosom mogu najaviti ulične testove izuzetnog novog proizvoda koji će podići globalnu revoluciju električnih automobila u čitavom svetu na sasvim novi nivo – naš prvi, ultra luksuzni, sasvim električni automobile. Ovo nije prototip već realni model, koji će biti testiran na gradskim ulicama i koji će svojim prvim vlasnicima otići u zadnjem delu 2023.godine”.

ISPUNJENO PROROČANSTVO

“Upotreba električnih motora nije novi koncept za Rolls Royce. Ser Henri Rojs bio je fasciniran stvarima koje su elektrifikovane, a njegov prvi poslovni poduhvat, nazvan F.H. Royce and Company, bavio se proizvodnjom dinama, motora sa električnim kranom i patentirao je sijalicu sa filamentom u stilu bajoneta. Ipak, Čarls Rojs je zaista bio pravi prorok koji je predvideo električnu vudućnost u svetu automobila. U aprilu 1900.godine, isprobao je rani električni automobil nazvan Columbia i njegov pogonski sklop je opisao kao idealni.  

Rols je rekao: ‘Električni automobili su savršeno tihi i čisti. Nema mirisa, niti vibracije, biće jako korisni kada se postave stanice punjenja za njih. Za sada, mislim da ne bi bili baš upotrebljivi – i neće biti još dugo godina’.

Proročanstvo Čarlsa Rolsa je uvek bilo predmet razmatranja tokom Goodwood ere brenda. Ali, nismo bili zadovoljni dostupnom tehnologijom, koja je trebalo da podrži Rolls Royce iskustvo. Sve do sada. Sada je došlo vreme da se promeni kurs budućnosti luksuza. Otisnuli smo se u vrlu, novu budućnost, sa ogromnim prednostima. Električni pogonski sklop je jedinstveno i savršeno pogodan za Rolls Royce Motor Cars, više nego za bilo koji drugi automobilski brend. Tih je, preifnjen i stvara obrtni momenat gotovo odmah, generišući neverovatnu snagu. Mi u Rolls Royce brendu to zovemo isplativost.

Eksperimentišemo sa električnim pogonskim sklopovima već duže vreme. 2011.godine smo predstavili 102EX, sasvim funkcionalni i električni Phantom. Pratili smo to 2016.godine sa sasvim električnim 103EX koji je predstavio viziju našeg brenda za nekoliko decenija unapred.”

ODRŽANO OBEĆANJE

“Ovi neverovatni proizvodni probudili su ogromnu količinu interesovanja za tehnologiju električnih pogonskih sklopova među našim klijentima. Smatrali su je savršenom za Rolls Royce. Tokom protekle decenije, neprestano su me pitali kada će se Rolls Royce preorijentisati na električne automobile i kada ćemo predstaviti svoj prvi električni model. Uvek sam odgovarao neobaveznim obećanjem - Rolls Royce će preći na električne modele, početkom ove decenije. Danas, održavam svoje obećanje”.

NEVEROVATNI PODUHVAT

“Proročanstvo Čarlsa Rolsa i moje obećanje doveli su nas do ključnog trenutka za nas kao brend. Rolls Royce se upustio u istorijski i unikatni poduhvat, koji danas postaje stvarnost. Naši dizajneri i inžinjeri su neumorno radili kako bi nas ovde doveli: spremni smo da započnemo ulične testove prvog sasvim električnog Rolls Royce modela u istoriji. Ova fundamentalna promena u tehnologiji našeg pogonskog sklopa zahteva od nas da izazovemo svaki pojedinačni aspekt proizvoda pre nego što ga ponudimo našim potencijalnim kupcima širom sveta, koji su izbirljivi i zahtevni, znajući šta tačno žele.

Kako bismo to učinili, osmislili smo najzahtevniji program testiranja u istoriji brenda. Preći ćemo 2.5 miliona kilometara, što je simulacija koja označava upotrebu Rolls Royce modela duže od 400 godina u proseku, posetićemo sve četiri strane sveta, kako bismo ovaj model odveli do njegovih krajnjih granica. Videćete ova test vozial na drumu, širom sveta. Tražite ih pogledom, neće biti skriveni. Testiraćemo ih u svim uslovima, na svim terenima tokom njihovog neverovatnog putovanja, svakim kilometrom se približavajući budućnosti”.

NAŠA ZAISTA FLEKSIBILNA ARHITEKTURA

“2017.godine, predstavili smo Phantom, a zajedno sa njim i našu specijalnu aluminijumsku arhitekturu: u pitanju je fleksibilni ram koji može biti prilagođen svim predstojećim Rolls Royce automobilima. Ova unikatna tehnologija, razvijena za Rolls Royce od strane Rolls Royce brenda, rezervisana samo za našu, ekskluzivnu upotrebu, kreirana je kao temelj ne samo za različite modele sa motorima unutrašnjeg sagorevanja, već i za modele sa sasvim drugačijim pogonskim sklopovima.

Samim tim, naš budući električni automobil će moći da uživa u Rolls Royce arhitekturi i nevervatnom iskustvu na drumu. Oslobođeni korišćenja bilo koje grupne platforme ili strategije, uspeli smo da integrišemo naše planove u inicijalni dizajn arhitekture i osiguramo da naš novi, izuzezni prozivod odgovori na ekstremno visoka očekivanja naših klijenata”.

NOVO IME ZA NOVU ISTORIJU

“Ovaj Rolls Royce model je ostvarenje proročanstva i predstavlja održano obećanje. U pitanju je novi početak za naš brend. Sa tim na umu, odlučili smo da mu damo sasvim novo ime. Ime koje je moćno i evokativno poput onih koja su nas služila tokom čitavog prošlog veka – Phantom, Ghost i Wraith. To je ime koje se savršeno uklapa u eterični i neverovatni svet u kom naši proizvodi postoje – ime, koje smo rezervisali specijalno za ovaj trenutak: Spectre.

Spectre je ime koje se daje vanzemaljskim bićima koja su sinonim za veliku snagu i priviđenja; stvorenja iz alternativnog realma čije se prisustvo može osetiti kroz prolazne manifestacije. Ovakvo biće navodi svet da napravi pauzu, dominira prostorom koji zauzima, a onda, brzinom kojom se pojavilo, ono nestaje, ostavljajući trag uzbuđenja, energije i intriga.

To je ime koje savršeno odgovara izuzetnom Rolls Royce modelu koji najavljujemo danas – automobilu čije će se prisustvo osetiti, pre nego što on nestane u svetu koji je dostupan samo odabranima.”

IZUZETNA BUDUĆNOST

“Ovim novim proizvodom, želimo da predstavimo naše akreditive za potpunu elektrifikaciju čitavog našeg portfolija proizvoda, do 2030.godine. Do tada, Rolls Royce se neće baviti prodajom ili proizvodnjom motora sa unutrašnjim sagorevanjem.

Spectre je živo ostvarenje proročanstva Čarlsa Rolsa. Moje obećanje, koje sam dao u ime Rolls Royce Motor Cars, je ispunjeno. Sada, započinjemo sa neverovatnim poduhvatom. Ponosan sam što ćemo nastaviti da pokrećemo najprogresivinije muškarce i žene sveta prema brilijantnoj, električnoj budućnosti”.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group