Opel predstavio novu Merivu

Opel je predstavio osveženu verziju modela Meriva koja se može pohvaliti sa nekoliko značajnih novosti, posebno kada je reč o motorima...

 

Ovaj model će između ostalog biti dostupan i sa 1,6 CDTI Euro 6 motorom.

Krenimo prvo sa eksterijerom i recimo da će najuočljivije razlike između prethodne i facelift verzije biti osvežena maska motora i svetla sa LED sijalicama za dnevnu vožnju i zadnjim svetlima, dok je primetan i veći broj hromiranih ukrasa i nekolicina drugih detalja. 

U unutrašnjosti najviše se ističe nova generacija IntalliLink infotainement sistema sa 7-inčim ekranom u boji i mogućnošću upravljanja pomoću glasa, navigacijom, zadnjom kamerom i raznim opcijama povezivanja sa drugim uređajima, na primer telefonom i sl. 

Kako smo već ranije spomenuli da najveću novost predstavlja proširenje ponude motora novim diesel 1,6 4-cilindričnim CDTI snage 136 KS (100 kW) i najvećim obrtnim momentom od 320 Nm. Opremljena ovim motorom osvežena Meriva će ostvarivati prosečnu potrošnju od oko 4,4 l/100 km i emisiju od 116 g/km. 

Ovaj motor zamjenjuje stari 1,7 pogon snage 130 KS i 10% veće potrošnje. U Opelu navode da će tokom naredne godine u ponudu uvesti i nekoliko varijanti novog motora sa još nižom potrošnjom i štetnim emisijama, dakle radiće se o štedljivijim verzijama manja snage. 

Ostali benzinskim i LPG motori takođe zadovoljavaju Euro 6 norme, uključujući i 1,4 benzinski motor (snage 120 i 140 KS) koji će biti moguće upariti sa unapređenom verzijom 6-stepenog automatskog menjača. Uz ovaj prenos, Opelovi stručnjaci su doradili i ručne 5 i 6-stepene menjače. 

Uskoro će biti objavljene i cene ovog noviteta, a veruje se da se neće puno razlikovati od cena sadašnje verzije.

O.R.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group