Opel najavio Astru OPC Extreme

Opel je potvrdio da će na ovogodišnjem ženevskom auto salonu predstaviti koncept Astru OPC Extreme koja će biti svojevrsni nastavak studije OPC X-Treme iz 2002, ali što je još važnije i najaviće dolazak proizvodne verzije...


AStra OPC Extreme

 

Astra OPC Extreme bi trebala da bude proizvedena u ograničenoj seriji. 

Radiće se o "istinskom sportskom automobilu" i najbržoj proizvodnoj Astri ikada. To ne treba da čudi sa obzirom da će se bazirati na trkačkom modelu OPC Cup.

Drugim rečima, očekuje se da će ovaj automobil, zahvaljujući pojedinim delovima od karbonskih vlakana i drugih sličnih materijala, težiti manje od 1373 kg standardne Astre OPC. Takođe, motor bi trebao da mu bude snažniji, odnosno da razvija snagu već od 280 KS (206 kW) i najveći obrtni momenat viši od 400 Nm. 

Konkretnije OPC Extreme, odnosno njegov 2.0 turbo bi trebao da razvija snagu već od 300 KS, a performansama i boljim voznim sposobnostima će doprineti unapređene aerodinamične osobine, trap i upravljački i kočioni sistem.

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group