Opel Insignia Grand Sport

Više slika

Više slika

Opel je na samo nekoliko dana od lansiranja potpuno novog modela Insgnia Grand Sport i Sports Tourer na svom matičnom tržištu, dok će ih ostale zemlje pratiti veoma kratko potom...

Novi modeli će biti dostupni za poručivanje u salonima širom Nemačke počevši od 17. februara i sa startnom cenom od 25.940 evra. Što se tiče karavan verzije, za nju će biti potrebno izdvojiti startni iznos od 26.940 evra.

Uprkos ovim objavama, nemački proizvođač automobila poseduje punu listu cena dva novopridošla modela, zajedno sa specifikacionim detaljima, koji su za sada javnosti nepoznanica. Međutim, više svetla na ovu temu biće bačeno kada se otvore knjige porudžbina do kraja ove nedelje.

U međuvremenu, možemo se podsetiti istih automobila koji će biti dostupni kao Vauxhall u Britaniji, Holden Commodore u Australiji i Buick Regal u Sjedinjenim Američkim Državama, dok sve ove verzije dele identičnu mehaniku.

Kod nas u Evropi portfolio motora automobila uključuje potpuno novi turbo benzinski agregat zapremine 1,5 litara, koji će biti ponuđen sa dva izlazna nivoa, od 138 ks i 165 ks, za koje se priča da redukuju potrošnju goriva za oko tri procenta, u poređenju sa turbo jedinicom zapremine 1,6 litara koja se koristila u odlaznom modelu. Dalje dolazi mnogo potentniji dvolitarski turbo motor sa 256 ks i 400 Nm obrtnog momenta. Ovaj pogonski sklop će dolaziti sa osmostepenim automatskim menjačem i sistemom pogona na svim točkovima.

Što se tiče svih obožavaoca dizel motora, oni mogu očekivati jedinicu sa 1,6 litara zapremine i bilo 108 ili 136 ks, matiranih na potpuno novi šestostepeni manualni menjač, ili veći dvolitarski dizelaš koji će proizvoditi oko 170 ks.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group