Opel Grandland X Design Line donosi novi izgled i obilje poboljšanja

Više slika

Više slika

Kompanija Opel želi da izađe u susret svim kupcima, koji na tržištu tragaju za kompaktnim krosoverima, sa svojim novim Grandland X Design Line modelom...

Novajlija celokupnom opsegu dodaje veliki broj karakteristika, naspram regularne linije, a poseduje startnu cenu od 28.500 evra u Nemačkoj, sa svim taksama uključenim. Ova cena je za svega 850 evra manja od ulaznog nivoa Audi Q3 serije i 440€ niža od baznog Mercedes-Benz GLA automobila.

Sada, možda se pitate zašto bi trebalo potrošiti toliku količinu na Opel umesto Mercedes automobil ili Audi, a odgovor leži u brojnoj dodatnoj opremi, koja svakako može prevagnuti. Izgled duplog tona, sa dijamantskim crnim krovom i poklopcima bočnih retrovizora, postavljen je na višekrakim alu felnama, zajedno sa maglenkama, koje dolaze kao standard, pomažući modelu da se još više razlikuje od Grandland X tabora.

Unutra, automobil dolazi sa kožnim, multifunkcionalnim upravljačem, aluminijumskim sportskim pedalama i sedmoinčnim ekranom osetljivim na dodir, informativno zabavnog sistema. Apple CarPlay, Android Auto, glasovna kontrola, zadnja kamera i ostale pogodnosti dolaze kao standard, ali i karakteristike kao što su limiter brzine, start na usponu, prepoznavanje znakova prilikom kretanja i napredna asistencija prilikom parkiranja.

Grandland X Design Line modeli dostupni su jedino sa trocilindričnim benzinskim motorom zapremine 1,2 litara i direktnim ubrizgavanjem. Ova jedinica isporučuje 130 ks i troši oko 5,2-5,3 l/100 km, dok u proseku, emituje oko 120-121 g/km CO2 u atmosferu i matirana je na šestostepeni manualni menjač.

Motor je potpuno ispunio sve EU6 standarde emisija izduvnih gasova i omogućuje ovom krosoveru da ubrza do stotke za 10,1 sekundi, razvijajući maksimalnu brzinu od 188 km/h.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group