Opel Astra stiže 2016.

Trenutna generacija Opelove Astre je predstavljena pre skoro pet godina i zato nikako ne treba da čudi da je razvoj njene naslednice već u poodmakloj fazi...


Konkretnije nova Astra bi na tržište trebala da stigne 2016, a kupcima bi trebala da ponudi velike vizuelne i tehničke novosti.

Pre svega, što se tiče dizajna, sledeća Astra bi trebala da preuzme osnovne elemente spoljašnjeg izgleda od konceptnog modela Monza, koji je uostalom na prošlogodišnjem frankfurtskom auto salonu i predstavljen kao najava novih linija ovog proizvođača. 

Dakle, podjednako to važi za prednji i za zadnji kraj automobila. Naime, jedan od osnovnih ciljeva Opelovih stručnjaka je da povećaju premium utisak nova Astre, odnosno da je pomere "upmarket", a sofisticiraniji i moderniji dizajn će tu odigrati veliku ulogu. Isto važi i za enterijer koji će slediti trend pojednostavljivanja, odnosno uklanjanja suvišnih prekidača, upotrebe čistih linija i otvorenijih površina. 


Na kraju kupcima će biti ponuđene verzije sa troje i petoro vrata, kao i karavan, a sve će se baziratu na istoj Delta platformi. Inače, očekuje se da će se raditi o unapređenoj verziji sadašnje konstrukcije pa bi na ovom segmentu razvoja Opel trebao značajno da uštedi. 

Pravu novost će činiti novi motori i menjači koji bi napokon trebali da izjednače Opelove proizvode sa najsnažnijom konkurencijom. Tačnije, do trenutka kada nova Astra stigne na tržište Opel će kupcima nuditi tri nove porodice motora, koja će uključivati trinaest benzinskih i diesel motora, od kojih će mnogi biti dostupni i sa novom Astrom, a među najzanimljivijim će svakako biti novi 1.0 3-cilindrični turbobenzinski motor snage oko 120 KS.

Veliku novost će činiti i nova generacija 6-stepenog ručnog menjača koji će biti značajno lakši i efikasniji od svog prethodnika, a vozači će posebno ceniti rafiniraniji doživljaj vožnje. Takođe, u ponudi će se naći i automatski prenos.

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group