Ograničena linija Audi R8 V10 RWS superautomobila

Više slika

Više slika

Sa sajmom u Frankfurtu stižu nam velike premijere, redizajnirane linije, brojni koncept modeli, ali i ograničene serije koje će definitivno zapaliti naslovne strane svetskih medija...

Automobilska javnost je ovih dana na vrhovima prstiju i sa nestrpljenjem se očekuje zvanično otvaranje događaja u Frankfurtu, na kome će kompanija Audi predstaviti novog člana svoje R8 porodice, koji nam dolazi iz ograničene edicije RWS, što označava Rear Wheel Series.

Novi R8 V10 RWS modeli biće dostupni u Coupe i Spyder verzijama i, kao što ste do sada sami mogli pretpostaviti, ekskluzivnim pogonom na zadnjoj osovini, oslobađajući se standardnog sistema pogona na svim točkovima koji su standardni modeli koristili.

"Ograničena linija specijalnih modela, namenjenih mušterijama koje pre svega cene esencijalne vozačke karakteristike, sastavljena je od R8 V10 RWS modela koji predstavljaju apsolutno ekskluzivnu ponudu", izjavio je izvršni direktor Audi Sport GmbH. "Sa njegovim V10 motorom i zadnjom vučom, ovaj automobil veoma lako donosi vozački koncept R8 LMS trkačkog automoibla na ulice."

Snaga dolazi od FSI V10 motora zapremine 5,2 litra i unutrašnjim sagorevanjem, iz regularnog R8 automobila, što označava da ga prate 532 ks i 540 Nm obrtnog momenta. Audi tvrdi da njegov novi model razvija sto iz mesta za 3,7 sekundi i maksimalnu brzinu od 317 km/h u Spyder varijanti.

Novi Audi R8 RWS je takođe za 50 kg lakši od standardnog Quattro modela, a ovo je postignuto upotrebom centralnog diferencijala, multi-plate kvačila, karadana i ostalih mehaničkih komponenti, koji su doveli do spuštanja kilaže na 1.590 kg bez vozača u putničkoj kabini.

Kompanija Audi planira da ponudi 999 jedinica novog R8 RWS modela širom sveta, sa cenama koje startuju sa cenama od 122.155 evra.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group