Oficijelni automobil MotoGP™ - BMW M4 Coupé

Prošlog vikenda, počela je sezona MotoGP Svetskog prvenstva 2014, i dugoročni partner BMW M GmbH je ponovo tu. BMW M je 16. sezonu kao "Oficijelni Automobil MotoGP" počeo sa Katar Grand Prix u Dohi.

BMW je uključen u MotoGP od 1999. i obezbeđuje flotu službenih automobila. BMW M GmbH je predstavila svoj automobil na "Losail International Circuit": novi BMW M4 kupe je debitovao kao sigurnosni automobil. Najnoviji kupe visokih performansi iz BMW M GmbH predvodi sigurnosni vozni park u 2014. MotoGP sezoni. Novi BMW M4 kupe kombinuje gene Motorsporta sa neograničenim voznim mogućnostima u visoko-emocionalnom konceptu.

Redni šestocilindrični motor sa M TwinPower Turbo tehnologijom, koji je razvijen od nule, nudi maksimalni obrtni moment od 550 Nm u širokom opsegu brzina, dok generiše 431 KS. BMW M4 kupe ubrzava od 0 do 100 km/h za samo 4,1 sekundi. Ovaj automobil je namenjen za vrhunsku dinamiku vožnje i da se koristi na trkalištima sveta. Dokaz za ovo dolazi u inovativnom sistemu hlađenja i smanjenju težine vozila, koja je omogućena doslednom upotrebom laganih materijala. Kao i sa svim sigurnosnim automobilima, BMW M4 kupe je dodatno optimizovan u fabrici BMW M, kako bi se osiguralo da je idealan da predvodi trkačke motocikle.

Da bi se to postiglo, tehničari u fabrici BMW M demontirali su zadnje sedište i opremili ga RECARO sedištima, uključujući Schroth pojaseva. Pored toga, BMW M Performance delovi se intenzivno koriste ove sezone, uključujući i titanijum BMW M Performance izduvni sistem sa karbonskim finišom, koji se koristi po prvi put. Dalje komponente, kao što su BMW M Performance prednji spliter, BMW M Performance zadnji difuzor i BMW M Performance zadnji spojler od ugljeničnih vlakana služe za optimizaciju aerodinamičkih svojstava BMW M4 Coupe Safety Car. LED svetla na prednjoj masci, LED svetla na krovu i ekskluzivne boje obezbeđuju da ovaj automobil visokih performansi bude jasno prepoznat kao sigurnosni automobil.

Izvor: BMW Group

A.N.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group