Novo savršenstvo kompanije Rimac u svetu hiperautomobila

Više slika

Više slika

Hrvatski brend Rimac Automobili predstavio je prvog juna svoju finalnu proizvodnu verziju C_Two električnog hiperautomobila, koji je sada preimenovan u Nevera i poseduje brojna poboljšanja u odnosu na koncept iz 2018. godine...

Novi Nevera model poseduje lokalno ime koje ljudi u pomorskim krajevima daju iznenadnim i moćnim mediteranskim olujama. U poređenju sa konceptom, zvanični model Rimac Nevera poseduje brojne promene na karoseriji i njenoj aerodinamici, donoseći poboljšanu aerodinamičku efikasnost za 34%. rimac je promenio segmente kao što je profil haube, oblik stubova i dizajn difuzora, splitera i radijatora, kako bi popravio protok vazduha i silu potiska.

Dodatno, redizajnirani usisnici i kanali za hlađenje donose poboljšano hlađenje za 30% u polju kočionog sistema i pogosnkog sklopa pri nižim brzinama, sa dodatnim poboljšanjem od 7% pri visokim.

Verovatno najiteresantnija karakteristika novog modela jeste njegova karoserija sa brojnim aktivnim aerodinamičnim elementima koji omogućuju novom Rimac Nevera modelu da prebacuje visoku silu potiska u nisku vuču, nudeći optimalne konfiguracije za svaki vozački scenario. Kada je u režimu niske vuče, hrvatski električni hiperautomobil redukuje aerodinamični protok za 17,5% radi stvaranja vučnog koeficijenta od 0,3. Nakon što vozači vrate automobil u režim visoke sile potiska, karoserija uvećava njene nivoe za više od 326%.

Novi brutalni model hrvatskog brenda poseduje neverovatnu snagu i ojačanu strukturu, sa karbonskom monoblok karoserijom i krovom od pletenih ugljeničnih vlakana, integrisanim strukturnim baterijskim pakovanjem i zadnjim karbonskim podramom. Dizajnirano posebno u okviru kompanije, strukturno jezgro novog automobila predstavlja laganu, moćnu i izuzetno snažnu konstrukciju nove generacije.

Rimac Nevera dolazi sa 1.914 ks, 2.360 Nm obrtnog momenta, ubrzanjem do sto iz mesta za 1,97 sekundi i maksimalnom brzinom od 402 km/h.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group