Novo savršenstvo aktivne aerodinamike kompanije Porsche

Nemački proizvođač automobila, kompanija Porsche, nastavlja da širi svoju paletu trkački spremnih koncepata visokih performansi lansirajući najnoviji 911 GT3 RS model...

Sa 518 ks i vrhunskim aerodinamičkim elementima, ovaj ulično legalni trkački automobil za 2023. godinu predstavlja veoma moćnu mašinu, koja redefiniše značenje snage među svojim turbo takmacima na tržištu. Manipulišući protokom vazduha izvan motora, inžinjeri su kreirali daleko agresivniji i aerodinamičniji 911 GT3 RS, koji prilagođava svoje performanse bazirane na efikasnosti karoserije i njenog kretanja u okruženju.

Za razliku od prethodnih modela, 911 GT3 RS se sada oslanja na ugaoni centralni hladnjak u nosu automobila. Specijalno sinhronizovana silueta omogućuje više mesta oko bokova modela koji sada mogu imati daleko više aerodinamičkih elemenata.

Po prvi put za kompaniju Porsche, ugrađen je sistem za redukovanje otpora, koji omogućava vozilu da dostigne više brzine na pravim sekcijama trkačke staze. Sa DRS karakteristikom, krila mogu biti poravnata jednim pritiskom na dugme i aktiviranjem šireg opsega, što dodatno čini da se estetika novog modela se u potpunosti oslanja na funkcionalne aerodinamičke elemente.

Verovatno najprominentnija karakteristika novog modela jeste njegovo zadnje krilo, evidentno veće zbog toga što poseduje glavni segment i gornji, hidraulično podesivi element. Za više informacija po pitanju specifikacija novog ulično legalnog trkačkog automobila kompanije Porsche potrebno je kontaktirati kompaniju direktno, ali nam je poznato da novi 911 GT3 RS svi zainteresovani već mogu poručiti i da on stiže sa astronomskom cenom od 229.517 evra.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group