Novo ograničeno izdanje prelepih Morgan modela

Deset meseci nakon najavljivanja modela putem zvaničnih skečeva, kompanija Morgan kompletirala je svoju prvu od ukupno devet jedinica Plus 8 GTR, specijalnog izdanja klasičnog dizajna, za koga tvrdi da je najmoćniji ikada i da oživljava V8 agregate...

Plus 8 GTR predstavlja omaž Morgan V8 motorima i nastavak serije Plus 8 i Aero 9 iz 2018. godine. Ovo su bile linije koje su trebale da predstavljaju poslednji oproštaj od legendarnih V8 mašina, ali je britanski proizvođač uspeo da ih vrati još jedanput, zahvaljujući, kako sam tvrdi, nedavnoj dostupnosti brojnih Plus šasija. Radi podsećanja, važno je napomenuti da su Plus 8 modeli kreirani između 1968. i 2004., sa nastavkom proizvodnje od 2012. do 2018., tako da se sada zvanično vraćaju za 2021-22. godinu.

4,8 litara veliki V8 motor, stvoren u pogonima kompanije BMW, fino je tjuniran kako bi razvijao 370 ks, odnosno nešto više od svog prethodnika, koji je bio dobar za 362 konja. GTR takođe dobija duple izlazne sportske grane i popravljen odgovor na gas u poređenju sa modelom koji je zamenio. Ova mašina dolazi uparena sa šestostepenim manualnim ili automatskim menjačem, u zavisnosti od želje kupaca, dok u obe varijanta snaga odlazi na zadnju osovinu.

Vizuelno, Plus 8 GTR dobija trkački stilizovane bele petokrake felne sa centralnim zaključavanjem, redizajnirane prednje i zadnje rubove od aluminijuma, prednji spliter, visoku liniju ramena i tvrdi krov. Unutar putničke kabine, novi modeli poseduju specijalnu kontrolnu tablu, nove tapacirunge vrata, oznake sa brojem i opciono mogu doći sa trkačkim sedištima od ugljeničnih vlakana.

Svaki Plus 8 GTR model koji dolazi iz Malvern fabrike kompanije Morgan, biće specijalno dizajniran u saradnji sa svojim vlasnikom. Prvi primerak finiširan je u Yas Marina Blue Performance boji, inspirisanoj Big Blue trkačkim automobilom iz kasnih devedesetih godina. Preostalih osam automobila nalaze se u proizvodnji, sa nekoliko primeraka koji se mogu očekivati pre kraja ove godine, dok će svi oni pojedinačno biti kompletirani u prvom kvartalu 2022. godine.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group