Novo i lično čudovište iz neprikosnovene Brabus kuhinje

Kompanija Brabus proslavlja četrdeset i peti rođendan ove godine i kako bi obeležila ovaj veliki jubilej, nastao je neverovatni Brabus 900 Crawler model, prvi lični superautomobil kompanije, četvorosed sa šasijom izrađenom u pogonu brenda, iznad koje se nalazi karoserija u stilu bagija od izloženih ugljeničnih vlakana...

Iako postoje sličnosti sa Mercedes-AMG G63 automobilom, 900 Crawler model zapravo deli veoma malo sa originalnim SUV automobilom. Specijalno prilagođeni dinski trkač, ograničen na svega 15 komada, poseduje specijalno dizajniranu cevastu šasiju, kreiranu od čelika visoke izdržljivosti, ofarbanog u prepoznatljivu crvenu boju brenda, dok portalne osovine napred i pozadi podižu automobl na 53 cm, što ga čini savršenim za sve terenske uslove sa kojima može da se suoči.

Ispod šasije nalazi se specijalno vešanje sa podesivom visinom, tvrdoćom i oprugama koje omogućuju do 160 mm hoda, na kom stoje Brabus Monoblock HD ojačani točkovi, sa 40 x 13.50 R 20 terenskim gumama. Tu su još i zaštini paneli donjeg dela šasije kreirani od aluminijuma, ugljeničnih vlakana i kelvara, dok se na vrhu karoserije nalazi krov u stilu bagi vozila, koji dodaje njenoj čvrstini i naravno, sveukupno epskoj estetici.

Kao što možemo zamisliti, sve vezano za 900 Crawler model je potpuno veliko, od veoma širokih prednjih i zadnjih rubova točkova, krovno integrisane LED rasvete, koja je ujedno daleko svetlija od svega što je legalno u normalnim uličnim uslovima i dve mat crne grane izduvnog sistema, koje izlaze ispod karbonskih panela na svakoj strani vozila i ispred zadnjih točkova, dodajući sličnost G Wagon estetici.

Za pokretanje Brabus 900 jedinica zadužen je V8 motor zapremine 4,5 litara, koji stvara masivnih 900 ks i 1.250 Nm obrtnog momenta, ubrzanje modela do stotke iz mesta za svega 3,4 sekunde i maksimalnu brzinu limitiranu na 160 km/h zbog veličine točkova.

Brabus će kreirati svega 15 primeraka 900 Crawler jedinica, sa po pet serijski izbacivanih modela svake godine, od 2022. do 2024. Svaki od Brabus 900 Crawler posedovaće startnu cenu od 749.000 evra.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group