Novi VW Tiguan terenac stiže na evropsko tržište

Više slika

Više slika

Volkswagen je proširio svoju Tiguan porodicu predstavljanjem potpuno nove Offroad varijante, koja je svoj debi imala na ovogodišnjem moskovskom sajmu automobila...

Najnoviji Offroad modeli popularne linije nude 4Motion pogon na svim točkovima kao standard, sa aktivnom kontrolom i tri moda vožnje pod Onroad, Offroad i Snow imenima.

U zavisnosti od izbora moda vožnje, različiti sistemi i asistencije sinhronizovano se podešavaju, što pomaže VW Tiguan Offroad modelima da na bolji način krenu u terenske pohode, poboljšavajući obrni momenat i trenje, osiguravajući izbegavanje lepljivih ili klizavih situacija bolje od svojih rođaka.

Niko ne mora da bude stručnjak za ovu liniju niti brend kako bi razlikovao Tiguan Offroad od ostalih verzija, a samo je potrebno da se pogleda prednji redizajnirani branik sa srebrnim aplikacijama, koji pruža ovoj varijanti ugao naginjanja od 24 stepena. Naravno, tu su i specijalne Offroad oznake takođe.

Osamnaestoinčni Sebring točkovi dolaze kao standard, ali kupci mogu dodati za inč veće felne marke Auklend i Victoria Falls, kao i dvadesetoinčne Kapstadt točkove.

U enterijeru, novi VW Tiguan Offroad dobija Austin vlakna, crno nebo, komforna prednja sedišta, multifunkcionalni upravljač i šalthebl umotan u kožu, aluminijumske finiše, pedale od nerđajućeg čelika, zajedno sa gumenim patosnicama.

Aktivni sistem farova, dinamična svetlosna asistencija i dinamično svetlo u krivinama dolaze kao standard, dok Discover Pro navigacioni sistem, Active Info Display digitalna instrument tabla, Trailer Assist i DCC adaptivna kontrola šasije, kupci mogu priuštiti po dodatnoj ceni.

U Nemačkoj, Volkswagen nudi Tiguan Offroad sa opsegom benzinskih i dizel motora, koji startuju od 150 ks TDI varijanti, uparenih sa DSG automatskim menjačima. Sve verzije novih modela dolaze sa pogonom na svim točkovima i DSG transmisijama kao standard, a cene sa baznim paketom startuju od 40.925 € lokalno.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group