Novi Volvo XC90 stiže 2021. u električnim i hibridnim varijantama

Više slika

Više slika

Švedski brend Volvo, trenutno oblikuje pravog nasledika linije XC90, koji će prema navodima do kojih smo došli, potpuno izbaciti dizel jedinice iz upotrebe...

Sa očekivano premijerom 2021. godine, najnovija generacija XC90 automobila biće postavljena na redizajniranu verziju Scalable Product Architecture (SPA) platforme, poznatije kao SPA2.

Kao prilog daleko lakšoj konstrukciji, u poređenju sa trenutnim reinterpretacijama, dolazi i činjenica da je ova šasija kreirana isključivo sa električnim pogonskim sklopovima na umu. Ovo će omogućiti proslavljenoj liniji terenaca kompanije Volvo da ponudi nešto više benzinskih hibrida i električnih jedinica, kako je i generalni direktor Hakan Samuelson, potvrdio jednoj britanskoj publikaciji.

"Moramo postaviti prioritete ispred sebe, jednostavno, ne možemo raditi sve. Tako da, ukoliko želimo da budemo brži u elektrifikaciji naših postavki, ne smemo reći da, svemu što se ukaže kao prilika", izjavio je direktor. "Upravo zbog toga, S60 poseduje dizel alternative, ali mi ne planiramo da dodajemo ovakve opcije u bilo koja nova vozila naše kompanije. XC90 će svakako pratiti ovaj trend."

Pre nego što ugasi proizvodnju druge generacije XC90 modela, Volvo očekuje još nekoliko njenih usavršavanja i doterivanja, koja se mogu dogoditi koliko sledeće godine. Osvežavanje ove serije dogodiće se na sredini njenog životnog ciklusa, ali neće doneti dramatične promene, već samo jednostavne modifikacije, koje će joj omogućiti da ostane relevantna u veoma turbulentnom segmentu.

Osim što će krenuti putevima elektrifikacije, Volvo XC90 modeli posedovaće četvrti nivo autonomne vozačke tehnologije. Sistem će omogućiti automobilima da ubrzavaju, koče i upravljaju na svoju ruku, a zahvaljujući njemu, sledeća, 2021 varijanta XC90 automobila biće u mogućnosti da održava svoje putnike budnim, kako je naveo izvršni direktor kompanije Volvo.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group