Novi Volkswagen Touareg - više komfora i tehnologije u proverenom formatu

Pet godina nakon svog debija 2018. godine, treća generacija Volkswagen Touareg modela sada stiže do svog osvežavanja na sredini životnog ciklusa, predstavljajući nam nove karakteristike koje nastoje da ovaj model održe kompetetivnim na tržištu protiv rivala kao što su BMW X5 i Mercedes GLE...

Ove promene prilično su suptilne, a po pitanju vizuelnog dizajna, popularni SUV sada poseduje redizajnirani prednji deo koga krasi drugačija maska hladnjaka, nova kecelja i daleko lepši, opcioni matrix farovi, koje kompanija Volkswagen oslovljava sa ’IQ.LIGHT HD LED’.

Ovi novi farovi ispraćeni su sa više od 38.000 interaktivnih LED dioda koje projektuju tepih svetlosti direktno u vozačevu traku. Nemački proizvođač tvrdi da oni sada daleko preciznije osvetljavaju put ispred automobila u poređenju sa prethodnim tehnologijama, donoseći i kratka svetla sa glare-free sistemom. Touareg je prvi model koji je predstavljen na tržištu sa ovim farovima, ali će kompanija VW uskoro dodati ovu tehnologiju svim sličnim SUV ponudama.

Nemački brend takođe je revidirao i zadnji deo Touareg modela, dodajući mu LED svetlosnu traku u punoj širini i osvetljenu VW oznaku u crvenoj boji. Proizvođač je takođe opremio svoju seriju novim krovnim senzorima tereta, koji sada mogu alarmirati ESC sistem da se aktivira ranije ukoliko je to potrebno, kako bi poboljšao stabilnost tokom vožnje. Ovaj senzor radi zajedno sa usavršenim sistemom vešanja koji može biti opremljen aktivnim kompenzatorima nagiba i upravljanjem na svim točkovima. Sudeći prema kompaniji Volkswagen, standardno i opciono vazdušno vešanje takođe su prošli kroz proces modifikacija radi osiguravanja većeg komfora i agilnosti novih modela.

U putničkoj kabini, proizvođač otkriva brojne nove karakteristike, kao što je modernizovani Innovision Cockpit sistem, koji kombinuje digitalnu instrument tablu i Discover Pro Max informativno-zabavni sistem koji su sada standard u čitavoj ponudi. Poboljšanja su kreirana i na sistemu kontrole glasom i ključnim površinama koje su sada pružaju premijum osećaj više nego ikada ranije. Tu su takođe i USB-C punjači od 45W, zajedno sa Travel Assist, Park Assist Plus sa daljinskom kontrolom, Trailer Assist i Night Assist sistemima.

Za pokretanje novih VW Touareg modela zadužena je selekcija trolitarskih V6 agregata, koji uključuju benzinsku jedinicu sa 335 ks i 450 Nm obrtnog momenta, dve turbodizel verzije dobre za 228 ks i 500 Nm obrtnog momenta i 282 ks i 600 Nm obrtnog momenta u najjačem izdanju, koji stižu u pratnji dva benzinska V6 priključna hibrida.

Vodeći model u ponudi stiže sa imenom Touareg R eHybrid i kombinuje trolitarsku V6 mašinu sa električnim motorom radi kombinovane izlazne snage od 456 ks i nudi ubrzanje iz mesta do stotke za 5,1 sekundi, sa nešto slabijim hibridnim izdanjem koje kupcima donosi 386 ks. Volkswagen još uvek nije predstavio potpuno električne modele svog opsega, kao ni priključno hibridne modele, koji poseduju baterijsko pakovanje dobro za 14,1 kWh. R verzija dolazi sa brojnim drugim R brendiranim elementima, uključujući nova plava kočiona klešta, plavo enterijerno svetlo, dvadesetoinčne Braga aluminijumske točkove, nova kožna sedišta i panoramski krov, zajedno sa četvorozonskom kontrolom klime.

Nemački proizvođač će novu liniju doneti sa cenom koja u nemačkoj startuje sa 69.200 evra u standardnoj ponudi, dok ona polako raste na 75.080 evra za Elegance, odnosno 79.660 evra u R Line seriji i dostiže maksimalnih 93.870 evra u R eHybrid izdanju.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group