Novi Volkswagen Polo spreman za 2017. godinu

Više slika

Više slika

Najverovatnije u prodaji od druge polovine 2017. godine, sledeća generacija modela Polo će posedovati poboljšan enterijer, bolji komfor i neverovatne konektivne karakteristike.

Inžinjeri kompanije Volkswagen su bili fokusirani na redizajniranje i popravljanje zadnjeg dela kabine ovog modela i kvaliteta njegovih materijala, koji će sigurno nadmašiti rivale kao što su Opel Corsa i sledeća generacija Fordovog modela Fiesta, za koje je planirano da se pojave pre ove minijature iz pogona kompanije Volkswagen.

Oslanjajući se na informacije koje su zvanično objavljene, možemo reći da će trenutna baza točkova ovog modela, koja inače meri 2.470 mm, porasti za oko 90mm i time veoma zapaženo popraviti kabinski prostor, međutim, kraći razmaci od poluosovina do krajeva automobila, znače da će sveukupna dužina ovog modela ipak ostati četiri metra.

Šuška se da će novi Polo takođe dobiti i svež par malih turbo jednolitarskih jedinica sa oko 100 i 115 ks, dok će trenutni 1,4 litarski benzinski i 1,6 dizel motori ustupiti mesto 1,5 litarskim agregatima različitih nivoa podešenosti, od oko 140 i 160 ks za benzince i 90, 110, 130 ks za dizel moadele.

Buduće mušterije mogu očekivati takozvane tehnologije velikih automobila, kao što su informativni ekrani u boji, mogućnost njihovog povezivanja sa mobilnom telefonima i aplikacije za njihovu lakšu integraciju kao što su Apple CarPlay i Android Auto u svim, osim osnovnim, modelima ove serije.

Ekran osetljiva na dodir će imati veličinu od oko 9,5", što će svakako nadmašiti sve koji se trenutno koriste u ovakvim segmentima, uključujući i displej od 7" koji je deo modela Corsa. Povezanost će predstavljati prioritet u novom modelu Polo, kako je izjavio novi direktor Volkswagen grupe, koji je takođe istakao da će ovaj supermini verovatno dobiti i neke karakteristike, koje su se prvi put pojavile na modifikovanom modelu Mk7 Golf.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group