Novi Tucson Sport nikako ne može biti pomešan sa N varijantom

Više slika

Više slika

Hyundai Tucson model dobio je sve veću popularnost tokom nekoliko prošlih godina, a kompanija sada želi da stvori momentum predstavljanjem nove Sport varijante...

Nova linija polako počinje da popunjava tržišta i dolazi opremljena 2,4 litara velikim četvorocilindričnim motorom koji proizvodi 181 ks i 237 Nm obrtnog momenta. Ovo je zaista skromno poboljšanje u poređenju sa standardnim modelom koji poseduje manju, dvolitarsku, četvorocilindričnu jedinicu sa 164 ks i 204 Nm obrtnog momenta.

Pored novog motora, Tucson Sport model dolazi opremljen premijum panelima za karoseriju, hromiranim izduvnim granama i devetnaestoinčnim točkovima. Model takođe poseduje kožom umotan volan, automatsku klimatsku kontrolu, kao i ključ koji aktivira bravu na daljinu i start dugme paljenja. Vozači takođe mogu pronaći nekoliko novih vozačkih asistencija i sistema koji uključuju aistenciju prilikom promene trake i sistem detekcije mrtvog ugla, sa upozorenjem na saobraćaj iza automobila.

Cene najnovije linije, premijerno u Severnoj Americi, startuju sa 25.150 dolara, za varijante sa pogonom na prednjim točkovima i 26.550 dolara, sa koliko startuju modeli sa pogonom na svim točkovima. Ovo znači da će model biti skuplji svega 1.350 dolara više od Tucson SEL automobila, uprkos tome što poseduje daleko jači motor i daleko bolji paket opreme.

Međutim, vredi napomenuti da cene modela Tucson Value startuju sa 26.550 dolara i oni dolaze opremljeni turbo motorima zapremine 1,6 litara, koji proizvode 175 ks i 264 Nm obrtnog momenta. Ovo je za šest konjskih snaga ili 4 kW manje od modela Tucson Sport, ali automobil poseduje dodatnih 27 Nm obrtnog momenta.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group