Novi Tucson N Line donosi sportske karakteristike staroj liniji

Više slika

Više slika

Ranije ovog meseca, kompanija Hyundai potvrdila je da Kona N model visokih performansi uskoro stiže...

Novi automobil će postati prvi krosover korejskog brenda koji će dobiti N tretman po pitanju performansi. Pored toga, uskoro možemo očekivati i potpuno novu flotu N verzija ostalih SUV modela kompanije Hyundai, ali pošto su oni projektovani kao praktični porodični automobili, verujemo da će najverovatnije stići u izdanju nešto manje agresivnih N Line varijanti, visoke sportske estetike i daleko bolje uklopljenih dodataka.

Sa svim ovim na umu, Hyundai je nedavno zvanično skinuo veo sa svoje Tucson N Line serije. Po prvi put testiran prošle godine, novi N Line model podiže već potpuno odvažan dizajn poslednjeg Tucson automobila na viši nivo. Iako N Line verzija deli prepoznatljive stilske elemente sa Tucson serijom, nalik pametno integrisanim dnevnim svetlima smeštenim unutar geometrijski oblikovane prednje maske, on ipak donosi obilje promena.

Pomenuta maska postavljena je nešto više i šire na prednjoj strani u poređenju sa regularnim modelima, dok su njeni elementi opremljeni novim ivicama zaduženim za kreiranje dramatičnijih refleksija. Donji usisnici vazduha sada su veći, sa crnim rubovima oko farova i N Line oznakom, takođe uključenim u prednju masku.

Baš kao i sa brojnim modelima kojima su performanse u prvom planu, daleko veća upotreba crnih finiša veoma je zapažena. Retrovizori su ofarbani Phantom Black nijansom, gde takozvani DLO - dnevni otvor za svetlost dobija metalik crni finiš. Novi aluminijumski točkovi od devetnaest inča poseduju parametrički obrazac komplementaran ostalim dizajnerskim aspektima ovog SUV-a.

Na zadnjoj strani nalazi se novi aerodinamički spojler, duži od modela na standardnoj Tucson varijanti, sa dužim difuzorom i crvenom trakom štopaljki uključenom u sportski izgled. Prigušivač dvostrukog vrha na izduvnoj grani, zadužen je za kompletiranje celokupnog stila na zadnjem delu. Izbor između sedam eksterijernih boja uključuje i N Line ekskluzivnu Shadow Grey nijansu, koja može biti uparena sa dostupnim varijantama krova u Phantom Black boji.

U stilskoj putničkoj kabini, N brendirana sportska sedišta finiširana su u kombinaciji crnog antilopa, kože i crvenih šavova. Ostali detalji uključuju N upravljač, posebno crno nebo, metalik pedale, sa nešto suptilnijim N oznakama postavljenim širom enterijera.

Tucson N Line deli regularnu liniju pogonskih skolpova sa svojim prethodnicima, osim nešto slabije dizel jedinice. Najmoćniji od svih u postavci jeste 1,6 litara veliki T-GDI priključni hibrid sa 261 ks. Ukoliko neko od kupaca želi nešto više snage iz svog Tucson modela, moraće da se strpi i pričeka najavljeni model motora sa 340 ks, za koji Tucson N čeka zeleno svetlo. Međutim, Hyundai je uložio dosta napora kako bi redefinisao novu N liniju i kreirao daleko dinamičniji dizajn. Electronically Controlled Suspension (ECS) sistem posebno je tjuniran za ovu varijantu, sa poboljšanim odzivom u Sport modu i unapređenim osećajem tokom upravljanja.

U Evropi, Tucson N Line biće dostupan proleća ove godine, ali će hibridne i priključne hibridne varijante biti dostupne tek od leta.

N.Đ

Izvor: Hyundai

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group