Novi Touareg je lakši i poseduje modernu opremu

Nakon duge i iscrpljujuće kampanje, koja nas je držala u neizvesnosti konstantno, Volkswagen je konačno predstavio svoju potpuno novu, treću generaciju Touareg modela, tokom posebno organizovanog događaja u Pekingu...

Novi VW Touareg poseduje daleko uglađeniji stil, daleko se više razdvajajući od terenskih karakteristika svog prethodnika. Uprkos tome što je kreiran na istoj MLB arhitekturi, koju koristi Porsche Cayenne, VW tvrdi da jedini eksterijerni deo koji Touareg zaista deli sa svojim rođakom jeste prednje vetrobransko staklo.

Novi terenac nemačkog brenda sada meri 4.878mm dužine, 77mm više od generacije koju menja. Širina modela sada iznosi 1.984mm, 44mm više, dok je visina 1.702mm, što je manje za 7mm od prethodnika. Nova šasija i karoserija takođe pomažu da novi Touareg postane za 160 kg lakši od svog brata.

Verovatno najimpresivnija karakteristika novog modela Touareg jeste njegov enterijer, koji kompanija VW zove „Innovision Cockpit“. Kontrolna tabla sada poseduje petnaestoinčni ekran osetljiv na dodir, postavljen ispod jednodelne staklene površine, zajedno sa dvanaestoinčnim digitalnim instrument delom. Određeni prekidači i dugmići su zadržani zbog svih često korišćenih funckija, ali ostatak je na monitorima.

Šasija novog modela poseduje aktivna ojačanja radi boljeg kvaliteta vožnje i vozačke dinamike na putu, dok VW takođe nudi i vazdušno vešanje kao opciju. Potpuno novi sistem pogona na svim točkovima, sa centralnim diferencijalom i pet standardnih vozačkih modova, zajedno sa terenskim paketom dodaje još četiri moda vožnje, dok upravljanje na zadnjoj osovini dolazi kao standard.

Opseg motora uključivaće benzinske, dizel i eventualno, hibridne priključne pogosnke sklopove, koji će biti montirani na osmostepene automatske transmisije. Bazni benzinac prilikom lansiranja biće trolitarski V6 sa 335 ks i 450 Nm obrtnog momenta.

Dizel motori uključuju trolitarske V6 jedinice u varijantama sa 228 i 282 ks, dok je VW dodao najbolju ponudu sa vrha opsega, četvorolitarsku V8 jedinicu koja proizvodi 417 ks i 900+Nm obrtnog momenta. Priključni hibrid sa 362 ks i 58 km prelaznog opsega na električnom pogonu, stići će kasnije sledeće godine, a zajedno sa kineskom premijerom, VW još uvek nije najavio tačan datum evropske.

Novi VW Touareg takođe posedjue i nove LED Matrix farove, asistenciju prilikom gužvi u saobraćaju, održavanja trake, autonomno sigurnosno kočenje u hitnim slučajevima, kameru za noćno osmatranje i još više bezbednosnih i vozačkih asistencija.

Prodaja potpuno nove treće generacije Touareg modela u Evropi prema očekivanjima startovaće ovog leta, dok će cene modela biti veće zbog značajnih poboljšanja svih tehnologija i daleko više pozicije na premijum tržištu.

Međutim, kao što je direktor kompanije Volkswagen izjavio medijima, njegov brend ne planira da ponudi svoj terenac pune veličine na severnoameričkom tržištu, tako da će tamošnji kupci morati da se zadovolje Atlas modelaom, koji će uskoro dobiti verziju sa pet sedišta i sportskim izgledom, zakazanu za premijerno predstavljanje na 2018 New York Auto Show sajmu automobila sledeće nedelje.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group