Novi superautomobil sa 920 ks baziran na 911 liniji

Više slika

Više slika

U svetu u kome se tržišta automobila konstantno menjuju po pitanju fokusa i različitih potreba, nekoliko bitnih stavki ipak ostaje nepromenjivo...

Evropa je u svakom smislu dom superautomobila, ali pored novih razvojnih projekata, saradnji i proširenja poslovnih planova, trend kreiranja ovakvih modela polako odlazi u "inostranstvo". Svako tržište karakteriše određeni tip vozila, ali kada razmišljamo o Kanadi, nikada nam na pamet ne padaju trkačke mašine koje genrisano krase italijansko ili ostrvsko podneblje.

Avaj, Evropa kao nosilac titule kolevke svetskog trenda superautomobila, dobija sve više nepoznatih kompanija koje najavljuju svoje planove za kreiranje moćnih sportskih modela. Ali ovoga puta, međutim, nova firma o kojoj govorimo, kao što ste do sada mogli da pretpostavite, dolazi nam iz Montreala i na globalnom nivou donosi veoma potentan superautomobil koji može da stane na crtu svim proslavljenim evropskim modelima.

Kompanija nazvana Anibal Automotive pre nekoliko dana po prvi put je predstavila svoj prvenac nazvan Icon, a kao i mnogi proizvođači pre nje, ona obećava visoke standarde u performansama i stilu.

Za razliku od brojnih starterskih kompanija koje kreiraju superautomobile i nastoje da naprave modele iz korena, Anibal Icon se bazira na liniji modela Porsche 911 Turbo S i upravo zbog toga kupci dobijaju identičnu šasiju i šestocilindrični motor sa dve turbine, koji je kreiran u pogonima nemačkog proizvođača sportskih automobila. Međutim, dok Turbo S model poseduje 552 ks, Anibal tvrdi da njihov model isporučuje fenomenalnih 920 ks.

Vizuelno, model Icon nimalo ne podseća na regularnu 911 liniju, osim upotrebe sličnih, malih štop svetala. Prednji deo automobila uključuje veće rubove točkova koji se ističu na karoseriji, haubu koja se sužava i spaja sa branikom, kao i par velikih usisnika vazduha koji na efikasan način hlade kočnice i potpomažu protok vazduha. Kompanija Anibal se nada kreiranju 50 jedinica modela Icon, ali i dalje nije objavila bilo kakve cene, niti informacije o troškovima njihove izgradnje.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group