Novi Sprinter ponovo postavlja standarde u kombi segmentu

Više slika

Više slika

Mercedes je skinuo veo sa svog potpuno novog modela Sprinter, koji uvodi liniju u treću generaciju impresivnim opsegom novih tehnologija...

Ujedno ovo je prva generacija koja je uključila potpuno novu filozofiju adVANce ovog brenda. Mercedes je veoma ponosan na svoj novi PRO Connect servis i vrhunske konektivne tehnologije, ali i opremu novog modela Sprinter, koja ga između ostalog čini esencijalnim delom internet ere.

Novi konektivni servisi ciljaju ka olakšanju zadataka kao što su kontrolisanje flota i komunikacije između vozila, kao i daleko efikasniju saradnju menadžera i vozača, otvarajući novo poglavlje u korelaciji između dve ili više jedinica.

Kombinujući stil karoserije, vozački koncept, dizajn putničke kabine, dužinu kombija, tonažu i prtljažni prostor, novi Mercedes Sprinter želi da postane savršeno vozilo za gotovo svaki vid transporta i njegov sektor. Od radnog vozila za gradilišta, do luksuznog prevoznika, novi Sprinter može pokriti svaku potrebu njegovih korisnika.

Nova generacija Sprinter modela i dalje će biti nuđena sa pogonom na zadnjim i svim točkovima, ali ovoga puta, Mercedes je dodao novu opciju ulaznog opsega, pogon na prednjim točkovima. Zapravo, nemački brend tvrdi da sve verzije novog Sprinter modela sa pogonom na prednjoj osovini mogu nositi pedeset kilograma više od onih sa zadnjom vučom, uz 80mm nižu ivicu tovarnog prostora, koja u njihovom slučaju čini utovar i istovar daleko lakšim.

Euro-spec Sprinter linije dostupne su sa dizel četvorocilindrašima zapremine 2,1 litar, koji dolaze u četiri verzije, sa 114, 143 i 163 ks u kombinaciji za zadnjom vučom. Modeli sa pogonom na prednjoj osovini ponuđeni su sa identičnom snagom kao i prva dva pomenuta ranije, dok najmoćniji motor u liniji poseduje 177 ks i ekskluzivno je rezervisan za kampere. Ukoliko kupci požele nešto više snage, novi Mercedes Sprinter nastavlja tradiciju trolitarskih šestocilindraša, koji stvaraju 190 ks i 440 Nm obrtnog moementa.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group