Novi Skoda Rapid i Rapid Spaceback

Više slika

Više slika

Kompanija Škoda otkrila je doterane verzije modela Rapid i Rapid Spaceback tokom ovogodišnjeg sajma automobila u Ženevi...

Novi modeli su posedovali lep i osvežen dizajn upren sa jednolitarskim TSI benzinskim motorima. Po pitanju izgleda, oba usavršena modela Rapid blizanaca dolaze sa bi-xenon farovima i LED dnevnim svetlima. Donji delovi branika takođe su redizajnirani kako bi smestili modifikovane maglenke.

Škoda je takođe produžila zadnje vetrobransko staklo Rapid Spaceback modela, a predstavila je i novi opseg dizajniranih točkova. Što se tiče enterijera, oba modela dolaze sa novim tapacirunzima vrata i novim mlaznicama vazduha, ali i internet karakteristikama kao što je WLAN hotspot konekcija.

U odeljenju aktivnih sigurnosnih sistema, Škoda je kreirala ESC i konstantno merenje pritiska u gumama koji predstavljaju standard u evropskim zemljama. Dodatno, Rapid sada dolazi sa Multi-Collision Brake sistemom kao standardom, ali i opcijama kao što je Driver Alert, Front Assist, City Emergency Brake, Hill-Hold Control ili maglenkama sa funkcijama pomeranja prilikom skretanja u krivinama.

Kupci koji se opredele za Ambition ili neki jači model, mogu uživati u High Beam Assist funkciji koja operiše pri brzinama preko 37 km/h, a njeni senzori prepoznaju vozila na 400 metara ispred sebe i šalju zrake ka njima prema potrebi. Ovaj sistem će takođe moći da radi prilikom dolazećeg saobraćaja iz suprotnog pravca pri razdaljinama od 1.000 metara.

Novi jednolitarski TSI benzinski motori u baznim verzijama modela Rapid i Rapid Spaceback dostupni su sa dve izlazne opcije od 94 i 108 ks. Ostali modeli pogonskih sklopova uključuju jedinice sa 123 ks iz TSI motora zapremine 1,4 litre, TDI jedinicu sa 89 ks i 1,4 litre zapremine, kao i 1,6 litarski TDI motor sa 114 konjskih snaga.

N.Đ.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group