NOVI SEAT TOLEDO

Španska kompanija Seat, koja je deo VW grupacije, predstavila je svoj novi model Toledo za 2013. godinu, koji je prvi predstavljen kao koncept na ženevskom sajmu automobila. Novi Toledo će svoju svetsku premijeru doživati na sajmu automobila u Parizu krajem meseca, a u prodaju kreće najpre u Španiji i Portugaliji sredinom novembra, a zatim i u ostatku Evrope početkom naredne godine...

 

 

Kao što možete videti Toledo je pokupio od svakog modela VW grupacije po nesto, malo od Skoda-e, malo od Audi-ja, malo od VW-a i bukvalno je spreman da uđe u proizvodnju.

Toledo je takođe brat novom Škodinom modelu Rapid, pošto ova dva automobila imaju mnogo toga zajedničkog, telo, enterijera i mehaniku. Razlike se uglavnom odnose na stajling, izgled jedinstvene prednje maske i unutrašnjih trim, volana i instrument panela. Kao Škodin Rapid, Toledo veliki prtljažnik koji se otvara zajedno sa zadnjim prozorom, pa na raspolaganju imate 550 litara prostora koji može biti proširen na 1.490 litara sa opcionalnim preklopnim zadnjim sedištima.

Španski proizvođač automobila tvrdi da novi Toledo "kombinuje proporcije klasičnog sedana sa sportskim kupeom". Prema Seat-u, kompaktni Seat ima dužinu od 4,480 mm i voži se na međuosovinskom rastojanju dugom 2,602 mm, što je za 80mm duže nego Toledo II (očigledno, Seat želi da zaboravi da je čudni Toledo MK3 ikada postojao ...).

Izbor motora i menjača je ono što možete očekivati od Volkswagen Grupacije za vozilo ove veličine. Paleta motora uključuje 1,2-litarski TSI benzinske agregat i 1,4-litarske TSI agregate koji će generisati snagu između 74KS i 121KS, dok će najmoćnija verzija biti u ponudi sa opcionim 7-stepenim DSG automatskim menjačem sa dvostrukim kvačilom.

U ponudi će biti i dizel jedinice, u koje spada 1,6-litarski TDI agregat sa 103KS, a od 2013. godine u ponudi će biti isto ovaj agregat samo sa 89KS.

Cena u Španiji bi trebala da bude od 13000 do 14000 eura.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group