Novi Seat Leon startuje sa proizvodnjom od 2019. godine

Više slika

Više slika

Seat je ponovo restrukturirao četvrtu generaciju linije Leon, za koju se očekuje da stigne tokom sledećih nekoliko meseci ili tačno sedam godina nakon što je prva varijanta predstavljena…

Razgovarajući sa medijima, Matijas Rabe, član upravnog odbora ovog brenda, objasnio je da novi kompakt automobil predstavlja deo najskuplje kreacije u njegovoj istoriji, koja je uključila i nekoliko drastično izmenjenih vozila.

"Ovo je najveći projekat kompanije Seat ikada. Imali smo redizajnirane Ateca - sada Arona i Ibiza serije, dok je čak i Leon dobio svoj novi, modernizovani izgled. Međutim, kada su sve premijere bile u punom zaletu tokom nekoliko poslednjih godina, videli smo sedam ili više novih modela i većina njih je bila kreirana od temelja", izjavio je Rabe, postavljajući paralelu na sledećoj generaciji Leon automobila i sledećeg terenca sa tri reda sedišta, između ostalih.

2020 Seat Leon krenuće evolutivnom putanjom u terminima stila, sudeći prema Rabeu, koji je dodao da će serija biti automatski prepoznatljiva kao Leon, dok će istovremeno deliti nekolilko dizajnerskih elemenata sa poslednjim vozilom kreiranim od strane španskog proizvođača.

Iako će redizajnirana karoserija biti prepoznatljiva, ispod nje, sledeći Leon će zadržati MQB arhitekturu, iako će blaga poboljšanja na šasiji svakako biti izvršena, što će dovesti do nekoliko dodatnih milimetara i većeg komfora u putničkoj kabini.

Linija motora će verovatno uključuiti jednolitarske i pola litra veće benzinske jedinice sa turbo punjenjem, zajedno sa dizel agregatima zapremine 1,6 litara, dok će 48V hibridna tehnologija debitovati prvo na sledećoj generaciji VW Golf modela, nakon čega će preći u ponudu Seat Leon automobila, zajedno sa priključnim sistemima, o kojima se naveliko spekuliše.

U ostalim srodnim vestima, napori na elektrifikaciji Seat modela na kraju će iznedriti prvi potpuno električni model koij će verovatno biti baziran na Mii seriji. Za Mii model se očekuje da će biti predstavljen tokom 2019. godine.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group