Novi S-Max i Galaxy dobijaju dizel varijante i automatske menjače

Više slika

Više slika

Nedavno su glasine navodile da će Galaxy i S-Max modeli dobiti crveno svetlo u Evropi, ali je Ford upravo potvrdio značajna pojačanja za ova dva minivena...

Obe linije modela dobile su nove dizel motore i osmostepene automatske menjače, zajedno sa nešto više bezbednosnih tehnologija. Sa ovim potezom, kompanija Ford stavila je tačku na različite vesti o prekidanju proizvodnje ova dva popularna automobila na našem kontinentu.

S-Max i Galaxy automobili, dobijaju pristup poslednjoj generaciji dvolitarskih EcoBlue dizel motora po prvi put. Nove jedinice biće dostupne u četiri tjuning opsega, sa 118, 148, 187 i 237 ks. Poslednji i najjači motor u ponudi predstavlja Bi-turbo varijantu, koja koristi mali turbo punjač visokog i jedan veći manjeg pritiska, koji rade u seriji kako bi omogućili bolji odgovor na gas i bolji obrtni momenat.

Svi EcoBlue motori odgovaraju poslednjim Euro 6 standardima emisija izduvnih gasova, kalkulisanih upotrebom „World Harmonised Light Vehicle Test Procedure“ (WLTP) sistema. Pored osmostepenog automatskog menjača, dostupna je i šestostepena manualna transmisija u novim S-Max i Galaxy varijantama. Štaviše, oba automobila mogu biti opremljena inteligentnim pogonom na sva četiri točka kompanije Ford. Na tehničkom planu, vozila dobijaju veći broj pojačanja koja nastoje da povećaju komfor i pogodnosti vozača i putnika. Na primer, kada su opremljeni novim osmostepenim menjačima, S-Max i Galaxy modeli, dobijaju pristup adaptivnoj kontroli krstarenja sa start/stop opcijama.

Pored ovih mogućnosti, tu je i sistem za upozorenje i detekciju mrtvog ugla, koji sada daleko brže upozorava vozače na prilaženje ovim tačkama i omogućuje informacije pri većim brzinama. Ovaj sistem takođe može detektovati vozila do 18 metara iza automobila zahvaljujući novoj Variable Rear Range tehnologiji. U paketu će se pronaći i novi Ford ClearView Front Wiper sistem, zadužen za pomaganje vozačima tokom uklanjanja prljavštine sa prozora upotrebom efikasnih višestrukih mlazeva za pranje montiranih u konstrukcijama brisača.

Unutar putničke kabine obe linije, vozači mogu pronaći LCD instrument tablu od četiri inča, koja sada dolazi kao standard, dok je desetoinčni podesivi digitalni displej dostupan kao opcija. Konačno, tu je i tehnologija adaptivnog ukidanja buke, dostupna kao standard u modelima S-max Vignale, ali i S-Max i Galaxy varijantama sa Bi-turbo motorima. Sa spoljne strane, svi kupci se mogu opredeliti za nove boje karoserija, nazvane Chrome Blue i Diffuse Silver, uparene sa crvenim kočionim kleštima, na S-Max ST line verzijama. Oba modela su dostupna za poručivanje u svim ovlašćenim predstavništvima kompanije Ford širom Evrope.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group