Novi Renault Megane karavan

Više slika

Više slika

Karavan verzija poslednjeg modela Renault Megane dolazi na tržište, dok je kompanija nedavno objavila sve detalje vezane za njega.

Za novi Megane Estate se tvrdi da nudi najduži tovarno nosivni kapacitet, od svih modela u ovom segmentu, koji meri i do 2,7 metara, s tim što je kompanija u celokupnu mešavinu ubacila i model GT. Prtljažni prostor, sa zadnjim sedištima na svom mestu, pruža 580 litara i sadrži prilagodljiv sistem, koji odvaja njega i putničku kabinu u dve odvojene celine. Kompanija Renault takođe tvrdi da njihov novi karavan poseduje i najprostraniji enterijer u svojoj klasi.

Kupci će moći da biraju između četiri dizel agregata (dCi 90, dCi 110, dCi 110 Hybrid Assist i dCi 130), ali i dva benziska motora TCe 100 i TCe 130. Šestostepeni manualni menjač dolazi kao standard u svim verzijama, sa izuzetkom šestostepene jedinice duplog kvačila, koja je ponuđena kao opcija u dCi 110, isto kao i sedmostepene transmisije, takođe duplog kvačila, skladno uparene sa pogonskim sklopom TCe 130.

Megane GT karavan je smešten na vrhu opsega i prati iste stope kao i regularni Megane GT. Njegov eksterijer izgleda mnogo prostranije uz pomoć branika sportskog izgleda, sa širim usisnicima, i aluminijumskim felnama od 18 inča, dok kabina sadrži specifična sedišta plavih presvlaka kombinovanih sa sportskim upravljačem.

Šasijske karakteristike popularnog 4Control sistema smeštenog unutar kompaktnih modela, čine da Megane Gt karavan bude jedini model, u svojoj klasi, sa pogonom na četiri točka. Sistem je osmislio tim inžinjera izdvojenog segmenta Renault Sport, zarad oštrijeg i sigurnijeg upravljačkog karaktera automobila.

Renaul u ponudi za svoj GT model karavana ima turbo benzinca sa kapacitetom od 1,6 litara, 202 ks i 280 Nm obrtnog momenta, lepo kombinovanih sa sedmostepenim EDC menjačem duplog kvačila, kao i dve dCi dizel jedinice sa po dve turbine, 165 ks i 380 Nm obrtnog momenta, koje dolaze zajedno sa šestostepenom transmisionom jedinicom i njena dva kvačila.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group