Novi Renault Clio dolazi sa brojnim inovacijama

Više slika

Više slika

U proizvodnji od 2012. godine, četvrta generacija modela Renault Clio biće zamenjena potpuno novim automobilima, koja se očekuje na tržištu za otprilike dve godine...

U rukama izvršnog evropskog direktora kompanije Renault Žana Kristofa Kuglera, najnovija linija supermini modela dobiće prednosti elektrifikacije, bez i jedne dalje reči o motoru ili motorima, koji će dobiti još jednu električnu jedinicu u konjukciji sa internom mašinom unutrašnjeg sagorevanja.

Ništa manje važni, jesu prethodni izveštaji koji tvrde da će elektrifikovani Clio posedovati dobre šanse za upotrebu hibridne tehnologije razvijene u modelu Scenic, ali će prema navodima, novoj liniji biti dodati potpuno novi sistemi, a njihova ugradnja će dalje uticati na cenu automobila.

Dodatno, 2020. Renault Clio takođe dobija drugi nivo autonomnih tehnologija, koje će takođe biti uključene u kontrolu kočionog sistema, gasa i upravljanja vozilom. Za razliku od trećeg stepena, koji se nalazi na modelima A8, vozači novog Clia moraće da se fokusiraju na put svakog trenutka, ali opet, posedovaće izuzetne sisteme koji su itekako korisni u saobraćaju.

Osim uvođenja zelenih tehnologija i dodavanja autonomnih tehnologija, B segment vozila takođe dobija i određene konektivne tehnologije vrhunskog kvaliteta, premijum enterijer i portretno orijentisani informativno zabavni sistem, dok se sa spoljne strane očekuju svetlosna obeležja C oblika, inspirisana modelom Megane, sa prednje strane.

Većina trenutnih motora u liniji očekivano će biti održavana, iako će neki od njih biti usavršeni, a jedinica koja će definitivno preživeti jeste dizel dCi agregat zapremine 1,5 litara, koji francuski brend deli sa porodicama Nissan i Dacia automobila.

Za sada nije predstavljen tačan datum kada će sledeća generacija Renault Clio automobila debitovati, ali najverovatnije će se pojaviti na tržištu tokom ili pred kraj 2019. godine.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group