Novi Proace Lerina Camper nudi dom daleko od kuće

Više slika

Više slika

Toyota predstavlja poslednjeg proizvođača u nizu, koji se priključio talasu kreiranja i lansiranja kamper kombi vozila...

Baziran na modelu Proace i konvertovan od strane brenda Wellhouse Leisure, novi kamper nazvan je Lerina, po istoimenim ostrvima smeštenim na francuskoj rivijeri. Ukoliko je najnoviji kombi privukao vašu pažnju, moramo naglasiti da dolazi sa početnom cenom od 47.448 evra.

Neke od karakteristika koje je, prema tvrdnjama, kompanija Toyota kreirala čine novi model komotnim za upotrebu tokom cele godine, a ovaj kamper sada poseduje modularni krov, koji može biti opremljen opcionim duplim krevetom, nameštajem, garderobom, kuhinjom sa sudoperom i gasnim šporetom, rezervoarom sveže vode, frižiderom od 25 litara i portabl toaletom.

Kao dodatak prilično velikom broju mogućnosti, novi Toyota Proace Lerina model poseduje prednja sedišta koja mogu biti okrenuta ka zadnjoj strani. Sedišta u zadnjem delu, koja takođe mogu biti pretvorena u dodatni dupli krevet, mogu biti pomerena napred kako bi pružila nešto dodatnog tovarnog prostora, a kao opcija dolazi mogućnost opremanja vozila sa dva dodatna sedišta.

Na krovu kampera nalazi se solarni panel od 100W, koji je zajedno sa baterijom zadužen za energiju, napajanje grejnog sistema od 2,2 kW, kao i ostalih opcija kao što je LED osvetljenje u enterijeru.

Standardna oprema uključuje sedamnaestoinčne točkove, elektronski podesive bočne retrovizore, TFT multi-info dispej, satelitsku navigaciju, DAB radio, kontrolu krstarenja, ventilaciju i ostale pogodnosti.

Ovaj kamper napajan je dvolitarskim turbodizel motorom, koji poseduje 120 ks i uparen je sa šestostepenim manualnim menjačem ili automatskom jedinicom i motorom od 180 ks. Svi zainteresovani već mogu poručiti svoje Proace Lerina modele u Engleskoj, Velsu i Škotskoj, ali će im se ostatak evropskog tržišta uskoro pridružiti.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group