Novi Porsche Panamera izgleda daleko bolje na crnim točkovima

Više slika

Više slika

Kao pojam i mera sportskog salon automobila, originalni model Mk1 Panamera nikada nije izbegao naduven i nejasan izgled...

Ovo je takođe nešto čemu je kompanija Porsche stremela sa potpuno novom i dugom generacijom modela koji je nedavno predstavljen.

Iz nemačkog brenda tvrde da je na snazi sistematsko popravljanje Panamera koncepta, njegovo ponovno razvijanje i redizajniranje kako bi nastavio uspešnu trku sa ostalim luksuznim mašinama kao što su Mercedes-Benz S-Class i Maserati Quattroporte.

Takođe, kompanija Porsche naglašava sve što priprema za novu generaciju modela Panamera još od pojavljivanja Sport Turismo Concept  modela 2012. godine, studije koja je predstavljala preteču dodatka ovoj legendarnoj porodici i uvid u karoserju nalik karavanima, koja će zvanično biti predstavljena oko 18. meseci kasnije.

Iako je i dalje prepoznatljiv kao svetionik prvog Panamera modela koji je oživeo 2009. godine, novi produženi stil salon automobla, dobio je siluetu koja mu je dodala liniju krova nalik kupeu i njome redukuje visinu zadnjeg putničkog dela za 20 mm.

Sada, kada je Porsche Panamera u proizvodnji gotovo 10. godina, ona je tek nedavno dobila svoj model druge generacije, koji je predstavljen prošle godine i uveo formulu sportske limuzine.

Prva generacija modela Panamera predstavljala je veoma odvažan potez, ali sa obnovljenom linijom, Porsche je stvorio dosta lepši dizajn eksterijera i enterijera automobila, opremljenog luksuznim karakteristikama koje se mogu samo poželeti i videti u sportskim automobilima performansi.

Sada ostaje pitanje, da li je moguće ovu novu savršenu liniju učiniti još boljom?

Vlasnik modela Panamera Turbo koji vidite u galeriji, finiširan je u crnoj boji, a upravo zbog toga mu je dodat komplet HRE P200 točkova u metalik crnoj boji.

Krakovi ovih točkova predstavljaju veoma kompleksan dizajn i upravo iz tog razloga ne bi bili po svačijem ukusu. Sa druge strane, možemo bez preterivanja reći da se savršeno slažu sa suptilnim dizajnom novog Panamera automobila, dodajući mu dašak agresije i brutalnosti.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group