Novi Porsche Cayenne donosi evolutivni dizajn

Više slika

Više slika

Pojavile su se prve fotografije novog Porsche Cayenne modela i to pred zvanično predstavljanje koje bi trebalo da se održi 29. avgusta.

Postavljene na internetu, fotografije otkrivaju redizajnirani krosover koji će posedovati evolucionalni eksterijer koji će automatski biti prepoznatljiv.

Počevši od prednjeg dela, na njemu novi model prisvaja veoma skromne promene u vidu redizajnirane maske hladnjaka sa većim usisnicima vazduha i tanjim LED dnevnim svetlima, dok takođe, možemo videti poznate farove i novu haubu.

Kada pogledamo ka zadnjem delu, novi Cayenne poseduje sportsku liniju krova i nešto što deluje kao duže međuosovinsko rastojanje. Prozori na zadnjoj četvrtini automobila nešto su manji nego ranije i ovo pomaže stvaranju atletske pojave ovog krosoveru.

Naravno, najveća promena vezana je za zadnji deo Cayenne modela koji sada poseduje štop svetla slična onim korišćenim na Panamera Sport Turismo seriji.

Iako je eksterijerni stil veoma poznat svim prethodnim vlasnicima Cayenne automobila, putnička kabina poseduje potpuno novi izgled i opremljena je brojnim karakteristikama vrhunske tehnologije.

Jednom smešten iza trokrakog upravljača, vozač se može pronaći okružen kožnim presvlakama, drvenim finišima i novom kontrolnom tablom koja deluje kao da poseduje dva različita digitalna displeja. Putnička kabina je obeležena masivnom šoferšajbnom, informativno zabavnim sistemom, smeštenim iznad nove centralne konzole, digitalno kontrolisane slično kao i u modelu Panamera.

Detalji će biti objavljeni sledećeg vikenda, ali za novi Cayenne se smatra da će biti napajan velikim brojem različitih motora dobijenih iz serije Panamera. Prilikom lansiranja, kompanija Porsche će predstaviti turbo V6 trolitarski motor sa 330 ks i 448 Nm obrtnog momenta. Na kraju, ovom motoru će se, kao što je očekivano, priključiti dodatne opcije, uključujući i priključne hibridne jedinice.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group