Novi Porsche 911 Turbo S

Iako novi Porsche 911 Turbo S možda ne izgleda baš drugačije od prethodne generacije, on sadrži mnoštvo novih tehnologija koje su istaknute u novom promotivnom video klipu.

Prva stvar koju treba znati o novom 911 Turbo S je da, iako koristi 3,8-litarski šesterocilindrični motor kao i prethodni model, motor je poptuno nov i nije prenesen iz prethodne serije. Ovaj motor ima ozbiljnu snagu od 641 KS i obrtnim momentom od 830 Nm, što znači da je ovo prava zver na četiri točka

Jedan od prvih aspekata novog Turbo S modela su aktivni aerodinamični sistemi. U zavisnosti od načina vožnje, spojler se može se aktivirati na prednjem kraju kako bi povećao snagu, dok se krila zadnjeg spojlera takođe menjaju i prilagođavaju kako bi se auto bolje zalepio za put.

Takođe je prisutan i poseban režim "WET" koji je dizajniran da poveća stabilnost i podršku vozača na vlažnim površinama, a istovremeno smanjuje rizik od vodenih skija ( kada gume klizaju po vodi i ne reaguju na okretanje volana).

Postoje dodatni sistemi za pomoć vozaču. Na primer, predstavljen je Porsche InnoDrive, upotpunjen displejom koji obaveštava vozače o nadolazećim krivinama na putu. Tu je i adaptivni tempomat i pomoć u praćenju traka, kako bi se osiguralo da se automobil vozi jednako dobro na  autoputu koliko i na brzim planinskim putevima.

Porsche kaže da novi automobil može da ubrza do 100 km / h za samo 2,7 sekundi i pogodi brzinu od 200 km / h za 8,9 sekundi,  što ga čini prilčno brzom igračkom.

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group