Novi Polo donosi neverovatne pogodnosti iznad svih očekivanja

Više slika

Više slika

Sa novim modelom Polo, kompanija Volkswagen je dobila najnapredniji mali automobil na svetu...

Jedna od zona u kojoj je ovo najevidentnije jeste opseg najnovijih asistencija i veoma komfornih pogodnosti. Sa tehnologijama kao što su sistem praćenja saobraćaja sa prednje strane, kočenjem u hitnim situacijama i detekcijom pešaka, mrtvog ugla, asistencijom prilikom promene trake, upozorenje prilikom parkiranja i adaptivne kontrole krstarenja, novi Polo postaje najbezbedniji i najkomforniji automobil u svom segmentu.

Zahvaljujući MQB platformi, Polo karakteriše nešto više sistema asistencija, koje su tipični samo za automobile iz viših klasa. Čak i bazna verzija novog modela Polo lansirana je sa kamerama na prednjoj strani, sigurnosnim kočenjem u gradskim uslovima sa mogućnostima detekcije pešaka kao standardnim sistemima. Ali, ne samo to, već i automatski sigurnosni sistem kočenja nakon udesa takođe dolazi kao standardna oprema po prvi put. Nakon sudara, ovaj sistem radi kako bi pomogao prilikom sprečavanja drugog incidenta ili redukcije njihove ozbiljnosti.

Dostupni kao dodatna oprema dolaze sistemi kao što su adaptivna kontrola krstarenja, koja koristi senzore za merenje razdaljine kako bi izmerili razdaljinu i relativnu brzinu vozila koja dolaze u susret i to do brzine od 210 km/h, kao i senzori za praćenje mrtvog ugla tokom promene trake. Ostala oprema novog Pola uključuje različite dodatke koji pomažu prilikom parkiranja, sistemi upravljanja, zadnja kamera i sistem upozorenja na saobraćaj sa zadnje strane, koji takođe može upozoriti vozača na automobile koji se približavaju sa boka prilikom vožnje u rikverc.

Proaktivni sistemi zaštite putnika dolaze po prvi put predstavljeni u ovom segmentu i ističu još neka od tehničkih poboljšanja koja su nastala u novoj generaciji modela Polo. Ova bezbednosna stavka koristi senzore kako bi detektovala kritične situacije koje se mogu dogoditi i radi na pripremi vozila i njegovih putnika na predstojeći sudar, automatskim zatezanjem sigurnosnim pojasevima, kao i zatvaranjem bočnih stakala i kliznog šibera, između ostalog.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group