Novi Phantom stiže 2017.

Rolls Royce Phantom je sa nama još od 2003. godine i dobio je sitnije izmene 2009. i 2012. godine...

 

Neki kažu da je odavno bilo vreme za novi model, ali da budemo iskreni, Phantom ima takvu dominaciju u svom segmentu, da do sada nije bilo potrebe za novim modelom. 

Ipak, sa obzirom da Mercedes sprema novu verziju svog modela S klase - Maybach, Rolls Royce je pod pritiskom da ubrza lansiranje novog Phantoma. Kompanija koja je u vlasništvu BMW-a je počela da radi na novom modelu, a automobil se očekuje 2017. godine. Direktor dizajna Giles Taylor je rekao za Autocar da njegov tim već radi na nacrtima novog modela. 

Platforma za novi model tek treba da se odluči, a direktori iz BMW-a razmišljaju o kombinaciji platforme kakvu koristi BMW i3, koja je od karbona na aluminijumskoj šasiji. To bi bio veliki korak od trenutne generacije koja bi pozamašno smanjila težinu ovog automobila, a samim time i značajno poboljšala ekonomičnost.

Što se tiče motora, Phantom će verovatno zadržati V12 konfiguraciju, a plug in hibrid verzija je skoro 100% sigurna sa sledeću generaciju. Ne zna se još uvek da li će RR otići dalje nego ikada i napraviti električni model. Problem leži u tome da vlasnici starog Phnatoma nisu bili oduševljeni 2011 102EX Phantom EV konceptom. 

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group